Για τον Βλάσση μπορούμε να πούμε πάρα πολλά.

Στις μέρες μας, είναι της μόδας διάφοροι καλλιτέχνες της μουσικής, του θεάτρου, της τηλεόρασης να προσπαθούν να κάνουν "τα πάντα".
Τραγουδιστές να παίξουν σε ταινίες, ηθοποιοί να βγάζουν μουσικούς δίσκους, συνθέτες να τραγουδούν, και συνήθως λέμε πως δεν είναι δυνατό κάποιος να κάνει τα πάντα και να είναι σε όλα εξίσου καλός.

Και από την άλλη μεριά ήταν ο Βλάσσης Μπονάτσος. Ταλαντούχος, φοβερός και μοναδικός με κάθε τι που ασχολούταν. Τρομερή φωνή, χαρακτηριστική ηθοποιία και ερμηνείες και ταυτόχρονα ένας φανταστικός παρουσιαστής. Από τους λίγους τόσο χαρισματικούς και πολυτάλαντους Έλληνες καλλιτέχνες.
Ήταν ο ορισμός της λέξης "Showman".


Τον Βλάσση δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον ζήσω όπως θα ήθελα. Πέρα από τα γνωστά επεισόδια των Απαράδεκτων που υπάρχουν στο YouTube, μαζί με τα ΕΠΙΚΑ guest του στον Δόγκανο (ως ο εαυτός του) και στης Ελλάδος Τα Παιδιά (ΠΑΛΙ ως ο εαυτός του, με όνομα Καραμπονάτσος), τα μόνα που θυμάμαι είναι το Άλλα Κόλπα και το Πάμε Γι Άλλα. Και αυτά τα θυμάμαι πολύ "θαμπά". Ο Βλάσσης σε όσες εμφανίσεις του κι αν έχω δει, πάντα σε έκανε να νιώθεις πως είναι κάποιος κοντινός σου, κάποιος φίλος σου, ή τουλάχιστον πως θα ήθελες να είναι έτσι.

Και ας πούμε πως αφήνουμε την τηλεοπτική του πορεία. Η καριέρα του ήταν τόσο πολυσύνθετη και μεγάλη, που και στην ελληνική μουσική έχει χαράξει το όνομά του. Από την αρχή του με τους Πελόμα Μποκιού και τον "Γαρύφαλλο", το χαρακτηριστικότατο γρέζι του έως τους solo δίσκους του στη συνέχεια. Τι να πρωτοξεχωρίσεις από τον αιώνιο έφηβο Βλάσση;


Θυμάμαι πως ήμουν σχεδόν 13 ετών όταν άκουσα στο ραδιόφωνο πως εκείνη την ημέρα, μια μέρα σαν σήμερα, την 14η Οκτώβρη του 2004, ο φοβερός Βλάσσης έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος ήταν η αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα, καθώς ήταν γνωστό έπασχε από κληρονομικό αγγειοοίδημα. Σίγουρα είχε κάποια "πάθη", που λίγο-πολύ είναι γνωστά. Αυτό δεν αλλάζει καθόλου όμως την καλλιτεχνική κληρονομιά που άφησε πίσω του. Έφυγε νέος, όντας μόλις 54 ετών. Είχε πολλά να δώσει ακόμα ο Βλάσσης και δυστυχώς λείπουν τέτοιοι πολυτάλαντοι άνθρωποι στις μέρες μας από τον ελληνικό χώρο.

//Εμένα, εμένα, εμένα,
δεν θα μπορέσεις να μ' αλλάξεις με κανέναν//