17 Αυγούστου 1991.
GMT Studios, Culver, California.
Οι Nirvana με μπάτζετ λιγότερο των 50.000 δολαρίων γυρίζουν το βίντεο κλιπ ενός εκ των εμβληματικότερων κομματιών τους.

Ένα χρόνο νωρίτερα, τον Αύγουστο του 1990 ο Kurt Cobain και η Kathleen Hanna του συγκροτήματος Bikini Kill, βρέθηκαν μεθυσμένοι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μετά από μια ολόκληρη μέρα που πέρασαν σαμποτάροντας ένα κέντρο υποστήριξης νεαρών εγκύων γυναικών, που στην πραγματικότητα τις προέτρεπε να κρατήσουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ειδάλλως θα πήγαιναν στην κόλαση. Ο Cobain αποκοιμήθηκε και η Hanna μεθυσμένη επίσης, έγραψε στον τοίχο του δωματίου “Kurt Smells Like Teen Spirit”, δηλαδή το άρωμα ενός αποσμητικού που κυκλοφορούσε τότε και φορούσε ο Cobain.

Αρκετούς μήνες μετά στις ηχογραφήσεις του Nevermind, ο Krist Novoselic έπαιζε βαριεστημένος ένα συγκεκριμένο riff, το οποίο ο Cobain βρήκε χαζό. Σαν τιμωρία έβαλε τον Novoselic να παίζει ξανά και ξανά την ίδια μελωδία με αποτέλεσμα μετά από λίγο να του αρέσει τόσο που μαζί με τον Grohl στα ντραμς συνέθεσαν το περίφημο riff της μετέπειτα τεράστιας επιτυχίας τους.

Η μπάντα παραδέχτηκε πως η έμπνευση για το συγκεκριμένο κομμάτι προήλθε στην προσπάθεια να αντιγράψουν τους PIXIES. Μάλιστα το Smells Like Teen Spirit δανείζεται στοιχεία από το Tame των Pixies. Παράλληλα οι στίχοι του όπως επίσης παραδέχτηκαν δε βγάζουν κανένα απολύτως νόημα αλλά είναι μια εξύμνηση της εφηβικής ελευθερίας και διάθεσης για επανάσταση για όσους δεν συμμορφώνονται όπως ακριβώς οι στίχοι του.

Το βίντεο κλιπ του κομματιού γυρίστηκε με πραγματικούς φανς του συγκροτήματος ως κοινό και χάρισε στο συγκρότημα τα βραβεία του Καλύτερου νέου καλλιτέχνη και καλύτερης εναλλακτικής μπάντας στα MTV Awards του 1992, το 2000 μπήκε στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το πιο πολυπαιγμένο βίντεο του MTV Europe και παράλληλα έδωσε τεράστια αναγνωρισιμότητα στους ίδιους τους Nirvana μετά και το γεγονός της αυτοκτονίας του Kurt Cobain.