Είναι αρκετά συνηθισμένες οι ταινίες για τις μητέρες. Αυτό που είναι κάπως πιο σπάνιο, είναι ταινίες αφιερωμένες στη σχέση πατέρα με γιο. Μία ιδιαίτερη σχέση, μια σχέση που περνάει χιλιάδες κύματα κατά την διάρκειά της. Άλλες φορές είναι προβληματική, άλλες φιλική, μα το μόνο σίγουρο είναι πως αυτός ο δεσμός πατέρα-γιου είναι ίσως η πιο κομβική για τις ζωές και των δύο.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια δυσλειτουργική οικογένεια, που το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας μπορεί να ταυτιστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ο Hank Palmer (Robert Downey Jr.) είναι ένας από τους καλύτερους δικηγόρους υπεράσπισης, ενώ ταυτόχρονα ο πατέρας του (Robert Duvall) είναι ένας κορυφαίος δικαστής για πολλές δεκαετίες σε μια μικρή πόλη της Ιντιάνα. Όταν η μητέρα και σύζυγος της οικογένειας πεθαίνει, ο Hank επιστρέφει στο πατρικό του για την κηδεία, και έτσι ανοίγουν ξανά παλιά τραύματα μεταξύ πατέρα και γιου.


Λίγες μέρες μετά την κηδεία, ένα γεγονός θα αλλάξει την σχέση πατέρα-γιου. Ο σερίφης της πόλης καταφθάνει στο πατρικό σπίτι και αναφέρει πως ο δικαστής Palmer σκότωσε έναν άνδρα, οδηγώντας την παλιά του Cadillac. Αυτό ταράσσει την οικογένεια, και ο δικαστής Palmer αρνείται να τον υπερασπιστεί ο ικανότατος ως δικηγόρος, γιος του. Αφού ο άπειρος δικηγόρος που προσλαμβάνει κάνει αρκετά λάθη στην εκδίκαση και δυσχέραινε τη θέση του, φαίνεται πως θα χρειαστεί πραγματικά η υπεράσπιση του Hank Palmer.

Η ταινία είναι έντονη, δραματική και με κάποιες μικρές πινελιές χιούμορ. Μας δείχνει πως τις περισσότερες φορές, ποτέ δεν είναι αργά για να διορθωθεί μια σχέση μεταξύ πατέρα και γιου, αλλά και γονιού με παιδιού πιο γενικά. Μπορεί η διόρθωση μιας τέτοιας προβληματικής σχέσης να είναι δύσκολη και να χρειάζεται χρόνο, αλλά όπως μας δείχνει η ταινία, αξίζει στο απεριόριστο.


Score: 8,5/10 ⭐