Βρισκόμαστε στο έτος 1981. Δεν υπάρχει ούτε Ίντερνετ, ούτε social media, ούτε καλά καλά υπολογιστές στην μορφή που τους μάθαμε στα 90s. Ο Lars Ulrich, όντας 17 ετών και κάτι, βρίσκεται στο Los Angeles με την οικογένεια του, αφού είχε μετακομίσει εκεί 10 μήνες νωρίτερα. Ο πατέρας του, Torben, και ο παππούς του, Einer, υπήρξαν επαγγελματίες τενίστες, με τον Einer να έχει εκπροσωπήσει την Δανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924. Του Lars του άρεσε το τένις, θεωρήθηκε από τους πιο ταλαντούχους Δανέζικους έφηβους παίχτες αλλά η αγάπη του για τη μουσική ήταν μεγαλύτερη. Μεγάλος λάτρης των Deep Purple και των Diamond Head, στα 12 του πήρε δώρο από την γιαγιά του το πρώτο του drumkit.


Πάμε πάλι στις αρχές του Μάη του '81. Βάζει λοιπόν μια αγγελία στην καλιφορνέζικη τοπική εφημερίδα "The Recycler" αναζητώντας μουσικούς για την δημιουργία ενός heavy metal συγκροτήματος. Όπως μας λέει ο Lars, πολλοί πήραν τηλέφωνο, ρωτώντας τι εννοεί με τον όρο heavy metal. "Heavy metal; Όπως οι Styx και οι Kansas;" είχε ρωτήσει κάποιος.

Λίγες μέρες αργότερα, τον καλεί ένας τύπος με το όνομα Hugh Tanner. Του είπε πως ενδιαφέρεται πολύ στο να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο συγκρότημα και πως λατρεύει και εκείνος τους Diamond Head. Και όπως είναι φυσικό, ο Lars συμφωνεί στο να συναντηθούν και να τζαμάρουν. Και κάπου εδώ βρίσκεται σχεδόν όλη η ουσία, τούτου εδώ του άρθρου. Πριν κλείσουν το τηλέφωνο, ο Hugh ρωτάει τον Lars. "Μπορώ να φέρω και έναν φίλο μου ακόμη;". Και ΕΥΤΥΧΩΣ για εμάς, ο Lars δέχεται.


9 Μαΐου 1981. Μια μέρα σαν την σημερινή, 39 χρόνια πριν ο Lars Ulrich συναντιέται με τον Hugh Tanner και μαζί τους βρίσκεται και ο φίλος του Hugh. Ένας ψηλόλιγνος 18άρης που δεν μιλάει πολύ, παράξενος και εσωστρεφής. Το όνομά του; James Hetfield! Και οι τρεις τους τζάμαραν αρκετή ώρα, αλλά δεν υπήρξε καμία σύνδεση, όπως μας λέει ο Lars και James τόσα χρόνια μετά. Παρ' όλη αυτή την έλλειψη μουσικής συνοχής, ο Lars ένιωσε κάτι πολύ οικείο στον James που δεν το έβλεπε στον Hugh. Αυτό ήταν. Let there be Metallica είπε ο Θεός της μουσικής, και η heavy metal μουσική απέκτησε το νέο της wonderkid.

Ο Lars επέστρεψε στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 1981 μαζεύοντας εμπειρίες, και γυρνώντας πίσω το φθινόπωρο, ξεκίνησαν με τον James να παίζουν διασκευές. Τα τζαμαρίσματα τους περιλάμβαναν από Aerosmith και Ted Nugent, μέχρι μικρές άγνωστες βρετανικές μπάντες. Ξεκίνησαν να ηχογραφούν διασκευές. Blitzkrieg, Diamond Head, Sweet Savage.

Δεν άργησαν να έρθουν οι πρώτες συναυλίες παίζοντας τις διασκευές που τόσο λάτρευαν. Και όταν δύο 18χρονοι μουσικοί καταφέρνουν να δεθούν όσο ο Lars με τον James, είναι απλώς θέμα χρόνου ο πειραματισμός και η δημιουργία υλικού. Νέου υλικού, το οποίο θα ταρακουνήσει το Los Angeles, την Αμερική και όλο πλανήτη. Και το σύνθημα του νέου υλικού ήταν ένα. Kill 'Em All.