10 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον χαμό της μεγαλύτερης πατρικής φιγούρας της metal. Ο τεράστιος σε μουσικό εύρος και ήθος Dio αφήνει πίσω του κομμάτια ορόσημα και γίνεται δημιουργός μερικών εκ των κλασικότερων και σημαντικότερων μουσικών δίσκων γράφοντας για πάντα το όνομα του με χρυσά γράμματα στο μουσικό πάνθεον.

Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο το δέος και ο σεβασμός που ενέπνευσε σε καλλιτέχνες και οπαδούς. Ένας άνθρωπος που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον χαρακτήρα του. Ένας μουσικός που προτίμησε να γιγαντώσει το χάρισμα του, δηλαδή τη φωνή του, παρά να ενδώσει στις καταχρήσεις μιας rockstar ζωής. Και αυτό συνέβαλε στο να περάσει στις συνειδήσεις του κόσμου ως ότι πιο κοντινό έχουμε δει στη θέωση από μουσικό καλλιτέχνη.

Ο καρκίνος όμως δε κάνει διακρίσεις ούτε εκεί. Και έτσι μια μέρα σαν σήμερα στις 16 Μαΐου 2010 αφήνει την τελευταία του πνοή. Οι συναυλίες αφιερώματα που ακολούθησαν σαν μια απίστευτη αλυσιδωτή αντίδραση μαρτυρούν το τι σήμαινε για την ανθρωπότητα ο Ronnie James Dio. Όπως του άρμοζε ήχησαν σε όλο τον κόσμο ξανά το Holy Diver, το Stargazer και το One Night in the City. Προσωπικά παραμένω αντίθετος όμως στις συναυλίες με το ολόγραμμα. Μπορεί να μην τον πρόλαβα live αλλά προτιμώ να τον έχω στο μυαλό μου διαμορφωμένο από απόψεις ανθρώπων που τον είδαν τότε το 93 στο Ρόδον και από τους στίχους του.

Miss you Ronnie...