Σαν σήμερα φεύγει από τη ζωή στα 67 του χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδοποιούς.

Ο Άκης Πάνου ήταν μοναχικός, γνήσιος λαϊκός, ολιγόλογος και τρομερά ταλαντούχος. Δεν εμφανιζόταν συχνά σε μαγαζιά και πίστες, δείγμα του κλειστού και ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Λέγεται μάλιστα πως είχε έρθει σε διαπληκτισμό με ένα κατάστημα με την επιλογή του να παίξουν μπροστά οι μουσικοί και πίσω τους ο καλλιτέχνης καθώς όπως έλεγε "η φωνή στον τραγουδιστή είναι θεόσταλτο δώρο, το να παίζεις το μπουζούκι όμως είναι ταλέντο και δουλειά". Είχε γράψει εκατοντάδες τραγούδια για τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες, με πρώτο και καλύτερο τον πολύ στενό του φίλο Στέλιο Καζαντζίδη. Είχε πει ενδεικτικά "έχω γράψει 200 τραγούδια, και ο κόσμος ξέρει τα 201" δείχνοντας το πόσο αναγνωρίσιμος υπήρξε, κάτι που γνώριζε ο ίδιος.

Τον Αύγουστο του 1997, η έγκυος κόρη του Κατερίνα με τον σύντροφο της, Σωτήρη Γιαλαμά, πηγαίνουν στο σπίτι του Άκη Πάνου στην Ξάνθη. Ο Άκης Πάνου είχε ενοχληθεί από την σχέση που είχε η κόρη του, καθώς ο σύντροφος της ήταν 30 χρονών, παντρεμένος σε διάσταση και πατέρας παιδιού, ενώ η κόρη του μόλις 19 ετών. Αυτά δεν συμφωνούσαν με τον κώδικα τιμής του Άκη Πάνου. Μετά από έντονη λογομαχία των δύο αντρών, ο Άκης Πάνου βγάζει ένα πιστόλι από το συρτάρι και λέει στον Γιαλαμά "Αφού είσαι τόσο μάγκας όπως λες, έλα, παρ’ το και ρίξε μου". Ο τελευταίος του απαντάει απαξιωτικά και ο συνθέτης του ρίχνει τρεις φορές, σκοτώνοντας τον.

Ο Άκης Πάνου φυλακίστηκε μέχρι το χειμώνα του 1999, όπου αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας και πεθαίνει στις 7 Απριλίου του 2000.