Σαν σήμερα το 1959, γεννιέται στον Τύρναβο ένας καλλιτέχνης που έμελλε να είναι διαφορετικός από τους άλλους.

Γιος δύο βιοπαλαιστών, χωρίς μεγάλες οικονομικές ανέσεις, αλλά ήταν εκείνοι που του έδωσαν το πρώτο πάτημα στο να αγαπήσει τη μουσική. Όταν ήταν μαθητής της 1ης Γυμνασίου, ο Θανάσης είδε έναν από τους γείτονες του σπιτιού του να κρατά μια κιθάρα. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε ένα τέτοιο όργανο από κοντά και όπως λέει το ερωτεύτηκε. Του είπε λοιπόν ο γείτονας, «την πουλάω, τη θες;». Εκείνος πήγε γεμάτος αφέλεια σπίτι και είπα στους γονείς του να του την αγοράσουν. Έκανε 300 δραχμές, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για εκείνη την εποχή, καθώς τόσο ακριβώς ήταν και το ένα μηνιάτικο του πατέρα του. Κι όμως, αφού συνεννοήθηκαν οι γονείς του, είπαν το μεγάλο «ναι». "Αν μου έλεγαν «όχι», ίσως να είχα πάρει άλλο δρόμο" μας έχει πει ο Θανάσης.

Στη Θεσσαλονίκη σπουδάζει μηχανολόγος-μηχανικός και έπειτα εργάζεται ως "μινόρε εργολάβος" όπως έχει πει χαρακτηριστικά. Υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Κοζάνη, και αφού την ολοκληρώσει, αρχίζει να ασχολείται με την κατασκευή μουσικών οργάνων όπως μπουζούκια, μπαγλαμάδες, τζουράδες και λαούτα.

Η μουσική αρχή γίνεται όταν στα 19 του πλησίασε τον Μάνο Λοΐζο προτείνοντάς του έξι στιχάκια που είχε γράψει, «αδόκιμα και καθόλου καλά», όπως τα χαρακτηρίζει σήμερα. Αρκετά τολμηρό το να ζητήσεις τη γνώμη του τεράστιου καλλιτέχνη για τη μουσική σου. Το απροσδόκητο ποιο ήταν όμως; Όταν του έβαλε να ακούσει ένα τραγούδι, το άκουσε, και είπε στον Θανάση να «μην ασχολείσαι με τη μουσική δεν έχεις ταλέντο, με το στίχο εντάξει». Ευτυχώς για εμάς, εκείνος ούτε πειράχτηκε, ούτε σταμάτησε.

Οι συνεργασίες του με καλλιτέχνες είναι πάρα πολλές. Η τελευταία μάλιστα, με τον Σωκράτη Μάλαμα φαίνεται να είναι η πιο ταιριαστή, καθώς οι δύο πολυτάλαντοι μουσικοί δένουν ιδανικά μεταξύ τους. Είχαμε την τύχη να τους δούμε στην συναυλία τους στην Πλατεία Νερού το 2018, σε μια μουσική παραστάση 3 ωρών (και παραπάνω) που δύσκολα θα ξανασυμβεί ή θα μπορέσει να επιτευχθεί από άλλους Έλληνες καλλιτέχνες.

Χρόνια πολλά Θανασάρα μας.
Να είσαι γερός, να είσαι υγιής, και να συνεχίσεις να μας κάνεις να σκεφτόμαστε, να επαναστατούμε, να αγαπάμε.

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από τη συναυλία του στην Πλατεία Νερού το 2018: