Ας πούμε πως είστε ένας επιστήμονας και έχετε ανακαλύψει ένα νέο είδος φιδιού, και πρέπει να το ονομάσετε. Πως θα το λέγατε; Επίσης, ας υποθέσουμε πως είστε και μεγάλος φαν του Harry Potter Universe. Προφανώς και θα διαλέξετε ένα όνομα που έχει σχέση με τον οίκο του Slytherin, που έχει για σήμα το φίδι.

Salazar Slytherin
Έτσι έκανε λοιπόν μια ερευνητική ομάδα που ανακάλυψε ένα νέο είδος φιδιού στην Ινδία και το όνομα του προήλθε από τον ιδρυτή του σπιτιού Slytherin στο Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, τον Salazar Slytherin. Το Trimeresurus Salazar είναι λοιπόν το όνομα της νεοανακαλυφθέντος δηλητηριώδους πράσινης οχιάς.

Η ομάδα δημοσίευσε τα ευρήματά της στο περιοδικό Zoosystematics and Evolution αυτό το μήνα, όπου και ανακοίνωσε το όνομα αυτό. Το φίδι βρέθηκε σε μια περιοχή της Ινδίας γνωστή για τη βιοποικιλότητά της, και οι επιστήμονες δεν αποκλείουν να υπάρχουν πολλά άλλα άγνωστα είδη ζώων σε αυτήν την περιοχή.

Η οχιά Trimeresurus Salazar συνεχίζει μια σειρά ονοματοδοσίας ζώων που σχετίζονται με χαρακτήρες του Harry , καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Εδώ και κάποια χρόνια, υπάρχει ένα είδος καβουριού που ονομάζεται Harryplax Severus. Μπορούμε να καλωσορίσουμε αυτήν τη νέα οχιά ως το τελευταίο Fantastic Beast αυτού του κόσμου.

Δείτε το νέο είδος στο παρακάτω βίντεο: