Νοέμβριος 2000. Σε μια διαδρομή προς την αυτοκαταστροφή γεμάτη με crack και ηρωίνη, ο Robert Downey Jr. συλλαμβάνεται έχοντας τρεις σακούλες κοκαΐνης πάνω του. Ο ίδιος είναι σε τραγική κατάσταση, καθώς οδηγά γυμνός στο Sunset Strip και έχοντας μόνο μια στολή Wonder Woman δίπλα του. Όπως είναι λογικό, φυλακίζεται για παράνομη κατοχή ναρκωτικών.


Αύγουστος 2001. Ο Elton John ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το κομμάτι "I Want Love" σε cd single, ένα μήνα πριν κυκλοφορήσει το άλμπουμ που θα περιέχει το κομμάτι, με τίτλο "Songs From The West Coast". Όπως και τα περισσότερα singles κομμάτια των μεγάλων καλλιτεχνών, το "I Want Love" έπρεπε και είχε βίντεο κλιπ. Το (μουσικό κανάλι ακόμα τότε) MTV μεταδίδει: "Ο Elton John έδωσε στον Robert Downey Jr την πρώτη του δουλειά από τότε που βγήκε από την κλινική αποτοξίνωσης ναρκωτικών τον Ιούλιο. Το βίντεο κλιπ του «I Want Love» γυρίστηκε στο Beverly Hills της California, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα".

Ο Robert Downey Jr δεν ήταν πάντα ο αστέρας του κινηματογράφου που είναι τώρα. Στις αρχές των 00s κανείς δεν πίστευε σε εκείνον. Είχε φυλακιστεί αρκετές φορές, είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, για παράνομη οπλοκατοχή, γενικά για το οτιδήποτε. Ο σταρ της Marvel ήταν ένας προβληματικός ηθοποιός, και κυρίως άνεργος. Κανείς δεν ήθελε να διακινδυνεύσει τα χρήματά του πάνω σε έναν ξεπεσμένο και αναξιόπιστο άνθρωπο. Ο Elton John όμως δεν είναι σαν όλους τους υπόλοιπους καλλιτέχνες.


Ο Elton ζήτησε ο ίδιος τον RDJ να παίξει στο βίντεο κλιπ του. Ήθελε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ίσως να είδε και ένα κομμάτι του εαυτού του στον ταλαντούχο ηθοποιό, λαμβάνοντας υπόψιν το ιστορικό του Elton με τα ναρκωτικά. Ο σκηνοθέτης του βίντεο κλιπ, Sam Taylor-Wood, χρειάστηκε 16 takes για να πετύχει το ιδανικό. Από τα 16 takes, o Sam κράτησε το τελευταίο. Ολόκληρο. Το "I Want Love" είναι one-take και αυτό δείχνει το ταλέντο που είχε από τότε, αλλά αδικούσε ο Robert Downey Jr. Ο Elton είχε πει, "ο Robert στο τελευταίο take φάνηκε απόλυτα χαλαρός, και η ηθοποιία του ήταν φανταστική".


O Downey Jr έκανε πέρα τις καταχρήσεις, χρόνο με τον χρόνο και η αναγνώριση έφτασε το 2008 με τους σημαντικούς ρόλους του στο Iron Man και στο Tropic Thunder. Οι δύο καλλιτέχνες παραμένουν φίλοι (προφανώς) ακόμα και στις μέρες μας. Δεν είναι τυχαίο που ο Elton ήθελε τον Downey Jr να τον ενσαρκώσει στο Rocketman, όπως είχε δηλώσει, αλλά για λόγους που δεν γνωρίζουμε δεν προχώρησε.

Δεν ξέρουμε αν φταίει το Rocketman ή απλά είναι τυχαίο ή δίκαιο, αλλά ο Elton John όσο περνάει ο καιρός, συνεχώς ανεβαίνει όλο και περισσότερο στην υπόληψή μας.