Ο Clint Eastwood ζωγράφισε για άλλη μια φορά ως σκηνοθέτης. Όπως και σχεδόν όλες τις τελευταίες ταινίες του, έτσι και σε αυτή, έφερε το δράμα και το συναίσθημα στη μεγάλη οθόνη αριστουργηματικά. Αυτή τη φορά ήταν με την βιογραφική ταινία για τον Richard Jewell που βασίζεται στη ζωή και τα δυσάρεστα γεγονότα των βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996 στην Ατλάντα. Εκεί ο Richard (Paul Walter Hauser) εργαζόταν ως σεκιούριτι, και μετατράπηκε σε ήρωας καθώς απέτρεψε από το να υπήρχαν πολλά θύματα, με τραγικό αποτέλεσμα τα μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση να τον στοχοποιήσουν ως πιθανό ύποπτο.

Ο Jewell είναι ένας ήσυχος άνθρωπος που ζει με την μητέρα του και το μόνο που θέλει είναι να γίνει ένας κορυφαίος αστυνομικός. Εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας ενός κολεγίου προτού απολυθεί για έναν λάθος λόγο, και έπειτα εντάχθηκε στο προσωπικό ασφάλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα. Και εκεί ήταν που βρέθηκε στο σωστό μέρος την λάθος στιγμή ή στο λάθος μέρος την σωστή στιγμή. Μια στιγμή που θα άλλαζε τη ζωή του για πάντα. Στην αρχή ο συμπαθής Richard θεωρήθηκε ο ήρωας των αγώνων. Ο ήρωας την χώρας για πολύ λίγο όμως. Δεν άργησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η κυβέρνηση να δουν στο πρόσωπό του το εύκολο θύμα, τον εύκολο στόχο και το τέλειο προφίλ για να κάνει αυτή την απάνθρωπη πράξη. Και όλα αυτά θεωρώντας πως το έκανε για να θεραπεύσει τη δίψα του για φήμη ή επειδή δεν μπορεί να γίνει αστυνομικός. Ότι και-καλά θα χρησιμοποιούσε αυτό το γεγονός μπορεί να θεραπεύσει το εγώ του. 

Η ταινία κορυφώνεται όταν η έρευνα και οι συνεντεύξεις ξεκινούν να πιέζουν τον Richard, όσο η "δημοσιογράφος" Kathy Scruggs κάνει τα πάντα ώστε να γράψει ένα άρθρο ή να βγάλει μια είδηση εις βάρος του. Μέσα από όλα αυτά ο Richard προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος και βρίσκει βοήθεια στον φίλο και δικηγόρο του Watson Bryant (Sam Rockwell), έναν δικηγόρο που κάνει ότι μπορεί για να λάμψει η αλήθεια και να αθωωθεί ο φίλος του.

Μια ταινία ειλικρινής, δυνατή, δύσκολη, λυτρωτική, δίκαιη, που σου δείχνει πως δεν επιβιώνεις αν τα βάλεις με τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση. Εκτός κι αν είσαι ο Richard Jewell. Ένα δράμα με happy ending που σου δείχνει πόσο θάρρος μπορεί να κρύβει μέσα του ένας κοινός άνθρωπος και πως η θέληση και η αποφασιστικότητα νίκησαν όλους όσους τον αμφισβήτησαν, χωρίς να τον κατέστρεψαν. Πραγματικά ένα από τα καλύτερα έργα του Clint εδώ και χρόνια.