Είμαι σίγουρος πως κάθε gamer που έπεσε στα χέρια του η κορωνίδα της Naughtydog, στο άκουσμα της είδησης για μεταφορά του The Last of Us στη μικρή οθόνη άρχισε να επικαλείται τα θεία μη πιστεύοντας στα αυτιά του. Το HBO σε συνεργασία με τον δημιουργό του Chernobyl, Craig Mazin, αλλά και τον θρυλικό δημιουργό του παιχνιδιού Neil Druckmann θα φέρουν σύντομα στα μάτια μας το απόλυτο, Sony PlayStation exclusive παιχνίδι τρόμου και επιβίωσης.

Τα νέα έρχονται σε φοβερό σημείο τόσο για τον Druckmann όσο και για τη Naughtydog καθώς βρισκόμαστε ήδη εν αναμονή της κυκλοφορίας του σίκουελ της ιστορίας του πολυβραβευμένου παιχνιδιού. Το The Last of Us II θα το βρίσκουμε στα ράφια από τις 29 Μαΐου 2020 και με δυο πρότζεκτ να τρέχουν ταυτόχρονα οι περιπέτειες του Joel και της Ellie θα μείνουν για αρκετό καιρό στο προσκήνιο. Υπάρχει κόσμος όμως που δεν έχει έρθει σε επαφή με το δυστοπικό περιβάλλον του TLOU και σε αυτούς αναφερόμαστε σαν ένα μικρό heads up πως αυτό που θα δουν δεν είναι «ακόμα ένα» zombie apocalypse.

Το πολύπλοκο και συγκινητικό storyline του παιχνιδιού συστήνεται στο χρήστη με ένα σπαρακτικό πρόλογο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραδομένες στο έλεος ενός μεταλλαγμένου μύκητα που προσβάλλει ανθρώπους και τους μετατρέπει σε ανθρωποφάγα τερατόμορφα πλάσματα, σχεδόν 20 χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα έχει μετατραπεί στην απόλυτη δυστοπία. Τα επιθετικά πλάσματα διψούν για αίμα όσο οι εναπομείναντες Αμερικανοί πολίτες που δεν έχουν μολυνθεί κρατούνται σαν φυλακισμένοι στις ερειπωμένες πόλεις, σε ζώνες καραντίνας, υπό την απειλή όπλων αλλά και την απόκοσμη απειλή των μολυσμένων.Κάθε ίχνος κοινωνικής ταξικότητας όπως την γνωρίζουμε έχει εξαφανιστεί, και μετά την έξαρση των μολύνσεων η ανθρωπότητα επικαλείται πρωτόγονα και ζωώδη ένστικτα. Μόνη ελπίδα του ανθρώπινου γένους η εύρεση θεραπείας    ώστε να αντιστραφεί η αύξηση των κρουσμάτων, να σταματήσουν οι μολύνσεις και να επανέλθει η φυσική ροή των πραγμάτων. Και εκεί επικεντρωνόμαστε καθώς ακολουθούμε τον πρωταγωνιστή Joel, έναν συναισθηματικά τραυματισμένο λαθρέμπορο, σε ένα ταξίδι από τη μια άκρη των ΗΠΑ στην άλλη σε μια απεγνωσμένη αναζήτηση θεραπείας. Μαζί του θα πάρει με το ζόρι αρχικά, ένα έφηβο κορίτσι, την Ellie, η οποία πιθανώς να κρύβει την θεραπεία.

Φωνή στους χαρακτήρες χαρίζουν οι εξαιρετικοί voice actors Troy Baker και Ashley Johnson που βαθιά μέσα μου θα ήθελα να τους δω να πρωταγωνιστούν και στη σειρά. Οι ήρωες αναπτύσσουν σιγά σιγά έναν πολύ δυνατό δεσμό, δοκιμασμένο από τις δυσκολίες που συναντούν μέχρι τον τελικό προορισμό: μια ειδική νοσοκομειακή μονάδα στο Salt Lake City. Το τοπίο ίσως σας θυμίσει ταινίες όπως το Children of Men καθώς το cinematic στοιχείο είναι έντονο και η δουλειά των δημιουργών πιστη στην λεπτομερεια.Έτσι, το The Last of Us κατάφερε να γίνει ένα από τα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις ιστορικά, παρόλο που δεν δημιουργεί κανένα αίσθημα διασκέδασης και χαράς. Αντ’ αυτού ένα ρολερ κοστερ συναισθημάτων ξεκινά την πορεία του και σου δημιουργεί αισθήματα ελπίδας, ένστικτα επιβίωσης και την τελική λύτρωση των ηρώων που μοιάζει ανακουφιστική. Διαθέτει το storyline που θα μιλήσει στην καρδιά σου και θα σε κάνει να βουρκώσεις ανα στιγμές.

Κάτι τέτοιο δεν είναι άγνωστο στις τάξεις της Naughtydog, καθώς η εταιρία έχει ένα ολόκληρο ιστορικό παιχνιδιών με εξαιρετική αφήγηση ικανή να καθηλώσει τον χρήστη. Για πάνω από 30 χρονια το υλικό που κυκλοφορεί βασίζεται τόσο στο εξαιρετικό gameplay οσο και σε μια κινηματογραφική αφήγηση της ιστορίας. Όπως και το εταίρο «παιδί» του Druckmann, η σειρά παιχνιδιών Uncharted πήρε το δρόμο της για τη μεγάλη οθόνη με ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινιας την 5η Μαρτίου 2021, έτσι και το The Last of Us βρίσκει επιτέλους τηλεοπτική στέγη για να χαρίσει λίγα από τα συναισθήματα που βιώνουν οι gamers για χρονια μέσω της κονσόλας τους. Και το περιμένουμε σαν τρελοί.