Ήταν 2006 όταν ο τότε 25χρονος Tobias Forge έγραψε ένα ιδιαίτερο τραγούδι με επιρροές από Blue Oyster Cult και Mercyful Fate με τον τίτλο "Stand By Him". Με τη βοήθεια του φίλου του Gustaf Lindström (και πρώην συνεργάτη του όταν συνυπήρξαν στο death metal συγκρότημα Repugnant) το ηχογράφησε με σουηδικούς στίχους, μιας και είναι σουηδικής καταγωγής.

Ο Tobias δυσκολευόταν να βρει στέγη σε κάποιο συγκρότημα, με κανένα δεν μπορούσε να αναπτύξει τις μουσικές σκέψεις του και έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια για να συνεχίσει εκείνο το προσωπικό (και αβάπτιστο ακόμα) project που είχε αφήσει στην άκρη. Αφού ηχογράφησε το Stand By Him με αγγλικούς στίχους αυτή τη φορά, σειρά είχαν δύο νέα τραγούδια, το Prime Mover και το Death Knell. Ο Tobias ήθελε από μικρός να φτιάξει μια μπάντα με horror χαρακτήρα σε εμφάνιση και στίχους και αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία.

Το μόνο που έλειπε ήταν το όνομα. "Ghost, ήταν πολύ απλό. Ταίριαζε εξαιρετικά με όλα όσα είχε το project" αναφέρει ο Tobias.


Ο Tobias συνέχισε ακάθεκτος τη συνέχεια του project, ψάχνοντας τραγουδιστή. Κι όμως, δεν του άρεσε η φωνή που έχει και ήθελε διακαώς τον Messiah Marcolin για φωνητικά. Του είπε όχι. Ρώτησε τον Mats Levén των Candlemass. Και αυτός του είπε όχι. Αρνήθηκαν και οι Christer Göransson και JB Christoffersson. Αναγκαστικά (!!!) έγινε αυτός ο τραγουδιστής.

Λίγο καιρό αργότερα, ο Tobias θα παντρευτεί, θα κάνει δύο δίδυμες κόρες, τα οικονομικά του δεν είναι τα καλύτερα καθώς εργάζεται ως τηλεφωνητής και το project Ghost θα μείνει πίσω. Ταυτόχρονα, ο κατά 13 χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του Sebastian, που είναι ο λόγος που ασχολήθηκε με τη μουσική καθώς αυτός τον μεγάλωσε μουσικά, έχει διαγνωστεί με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά. "Στα 29 σου χρόνια, είναι δύσκολο να πιστέψεις μουσικά τον εαυτό σου, και μετά από 6 διαφορετικές μπάντες, ένιωθα ανενεργός." έχει δηλώσει.

Στις 12 Μαρτίου 2010, ο Tobias αποφασίζει να ανεβάσει τα τραγούδια του project Ghost στο MySpace. Λίγο αργότερα μαθαίνει πως ο αδερφός του Sebastian, έχει φύγει από τη ζωή σε ηλικία μόλις 42 ετών. Ήταν η νύχτα που άλλαξε η ζωή του.

Την επόμενη μέρα, τα 3 τραγούδια του γίνονται γνωστά στο MySpace. Τη μεθεπόμενη μέρα κιόλας λαμβάνει προτάσεις από πολλές δισκογραφικές εταιρείες διαφόρων χωρών παγκοσμίως. Όντως η ζωή του είχε αλλάξει, αλλά με τρόπο που δεν περίμενε.

Οι Ghost σήμερα μετράνε 10 χρόνια ζωής, και ελπίζουμε σε πάρα πολλά περισσότερα ακόμα. Έχουν γίνει μια μπάντα-φαινόμενο, με χαρακτηριστική μουσική, προσωπικό στυλ και πάρα μα πάρα πολλά ακόμα να δώσουν. Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα.