Έτσι μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τον Αυστραλό θρύλο της ροκ και φυσικό ηγέτη ενός εκ των δημοφιλέστερων, επιτυχημένων και αγαπητών συγκροτημάτων στην ιστορία. Ο θρύλος γύρω από το όνομα Angus Young όμως δε χτίστηκε σε ένα βράδυ...

Σίγουρα όμως δε χτίστηκε στο σχολείο όταν μετά τη μετανάστευση των Σκοτσέζων γονέων του στην Αυστραλία, ο Angus άφησε το δρόμο της εκπαίδευσης σε ηλικία μόλις 15 ετών για να σχηματίσει μαζί με τον αδερφό του Malcolm τους AC/DC, μετά από ανεπιτυχή περάσματα σε τοπικά συγκροτήματα. Το παιδί με τη σχολική στολή σύντομα έγινε σήμα κατατεθέν στην πατρίδα των καγκουρό και η ενεργητικότητα του γνώριμη σε όλα τα τοπικά αυστραλιανά κλαμπ. Η μπάντα που πήρε το όνομα της από τη ραπτική μηχανή της αδερφής των Angus και Malcolm και έδωσε επίσης την ιδέα για τη σχολική στολή ξεκινά την ξέφρενη πορεία της.

Το 1973 ηχογραφείται το πρώτο single "Can I Sit Next To You" και δυο χρόνια αργότερα ο εκκεντρικός Angus παρουσιάζει στο κοινό του το debut album High Voltage. Θα χρειαστούν 3 ακόμα χρόνια μέσα στα οποία το τρένο των AC/DC δεν έχει σταματημό και ο οίστρος του Young μας χαρίζει τα "TNT","Dirty Deeds Done Dirt Cheap","Let There Be Rock" και "Powerage". Η φήμη που ακολουθεί τον Angus και τους AC/DC εκτοξεύεται με το εμβληματικό "Highway to Hell" το 1979. Η μοίρα όμως είχε άλλα πλάνα, καθώς ένα χρόνο αργότερα ο αδερφικός φίλος και συνεργάτης του Angus, Bon Scott, χάνει τη ζωή του και το ηλεκτρισμένο δίδυμο που έκανε χαρακτηριστική τη μπάντα μοιάζει να την απειλεί πιο πολύ από ποτέ.


Όταν όμως είσαι ο Angus Young βρίσκεις τον τρόπο να συνεχίσεις. Όχι μόνο εντόπισε τον άνθρωπο που θα στολίζει με λέξεις τις εμπνεύσεις του (Brian Johnson) αλλά επιπλέον 5 μήνες μετά χαρίζει στον κόσμο το αφιερωμένο στον Scott, το απίστευτο Back in Black, δείχνοντας την αποφασιστικότητα του να μπει μαζί με τους ΑC/DC στο πάνθεον της μουσικής. Και τα κατάφερε. Το παιδί με τη μεταχειρισμένη Gibson που έλιωσε το ξύλο της από τον ιδρώτα του έγινε ο ροκ θρύλος που πάντα ονειρευόταν να γίνει. Ακόμα και όταν πέθανε ο αδερφικός του φίλος, ακόμα και όταν ο Malcolm αποχώρησε από το συγκρότημα προδομένος από την υγεία του και αργότερα έχασε τη μάχη, ακόμα και όταν έμεινε ως το μοναδικό ορίτζιναλ μέλος της μπάντας δε τα παράτησε.

Ο ασταμάτητος Angus Young πρόσφατα έβαλε φωτιά στις φήμες για νέο άλμπουμ δείχνοντας πως η καρδιά του χτυπά σε πολύ υψηλή τάση, πως η ψυχή του είναι ακόμα όσο ηλεκτρισμένη ήταν το 75 στην Αυστραλία. Ο ίδιος έχει πει "Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Πρέπει να σου αρέσει γιατί είναι τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής σου." και περιμένουμε πως το αιώνιο "Chuck Berry duckwalk" τα χτυπήματα, τα τρεξίματα και τα δυνατά riffs δε θα τελειώσουν ποτέ.

Angus Young, γεννημένος μια μέρα σαν σήμερα το 1955 στην Γλασκόβη για να γίνει ο hard rock αστέρας που έπρεπε να υπάρχει.