Έχοντας προπαραγγείλει το "The Heretics" τον Φλεβάρη του 19 και αφού το κάψαμε στις ακροάσεις, ανυπομονούσαμε για την δεδομένη συναυλία (στα πλαίσια του tour του άλμπουμ) που θα γινόταν στην Ελλάδα. Προφανώς και θεωρούσαμε δεδομένο το ότι θα γίνει μια τέτοια συναυλία, γιατί γνωρίζουμε καλά το πόσο εκτιμούν οι Rotting Christ το ελληνικό κοινό τους και το ότι ποτέ δεν ξεχνάνε (και ούτε θα συμβεί ποτέ) τις ρίζες τους.

Το σκηνικό αντιπροσώπευε πλήρως τον τίτλο του τελευταίου άλμπουμ και συνδεόταν άμεσα και με τον τίτλο του προτελευταίου άλμπουμ, Rituals. Ήταν όντως ένα σκηνικό τελετών των "αιρετικών" Rotting Christ. Δύο μεγάλοι σταυροί και μπλε φως κοσμούσαν τη σκηνή, αναμένοντας τον μπροστάρη της μπάντας, Σάκη Τόλη, να ξεσηκώσει το κοινό.

Έσβησαν τα φώτα και μέσα στην ησυχία ακούστηκε "Και οι επτά άγγελοι, εσάλπησαν...". Πανικός στο κοινό. Είναι πολύ πιθανόν η ίδια η Γαία που πατάμε, να έτριξε από τον χαμό που έκανε ο κόσμος φωνάζοντας "ΓΑΙΑ, ΓΑΙΑ, ΓΑΙΑ ΑΓΙΑ". Και έπειτα ξύλο. To Dub-sag-ta-ke έδειξε το δρόμο.

Το δεύτερο Ritual της βραδιάς ήταν το "Άπαγε Σατανά". Κόκκινο φως πάνω στον Σάκη, ησυχία στο πλήθος, και το Πάτερ Ημών μαζί με τις κραυγές που ακούγονταν, έφτιαξαν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Από την βραδιά δεν έλειψαν τα πάντα αναγκαία και συμπληρωματικά "Fgmenth Thy Gift" και "Forest Of N'Gai", και ακολούθησε το πλέον κλασσικό Societas Satanas και εκεί ήταν που το Piraeus Academy σείστηκε πραγματικά. Η setlist που ετοίμασε η μπάντα κάλυψε όσα περισσότερα άλμπουμ μπορούσε, εστιάζοντας περισσότερο στους τελευταίους δίσκους και δη το (προσωπικά αγαπημένο) "Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού" με 4 κομμάτια.

Το Encore της βραδιάς επιφύλασσε μια έκπληξη, το Gloria De Domno Inferni, το οποίο δεν περιμέναμε και ολοκληρώθηκε με το πάντα κλασσικό Non Serviam.

Είναι πραγματικά ζηλευτή και θαυμαστή η ενέργεια και οι καύλα που βγάζουν μετά από σχεδόν 30 δισκογραφικά χρόνια οι Rotting Christ. Ποτέ δεν τους έχω δει να παίζουν από αγγαρεία, πάντα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και η επιβράβευση τους είναι η συνεχής και αδιάκοπη αγάπη του κόσμου για κάθε τους κυκλοφορία.

Η συναυλία ΓΑΜΗΣΕ. Χρειάζεται κάτι άλλο να πούμε;
Ναι χρειάζεται.
Σάκη, Θέμη ευχαριστούμε.

//NON SERVIAM//


Setlist
Highlight Song