Τους πρώτους μήνες του 1980, οι AC/DC βρίσκονταν στο Λονδίνο και έκαναν τις ετοιμασίες για τον νέο τους δίσκο, το "Back In Black". Ήταν σύνηθες φαινόμενο για την παρέα των Angus, Malcolm, Cliff μαζί με τον frontman Bon Scott, τα βράδια μετά τις πρόβες να πηγαίνουν σε pubs και σε πάρτυ, πίνοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η μπάντα και ιδιαίτερα ο Bon Scott φημίζονταν για τις επιδόσεις τους στο ποτό, αλλά και στα ναρκωτικά. Πράγμα σίγουρα όχι ασυνήθιστο για τα συγκροτήματα της τότε εποχής, βλέπε Motorhead-Sabbath-Zeppelin και πάει λέγοντας.

Στις 19 Φεβρουαρίου δυστυχώς, τίποτα δεν πήγε σωστά. Ο Bon Scott, αφού συναντήθηκε με τα μέλη των AC/DC ως συνήθως για τον νέο δίσκο, βρήκε κάποιους φίλους και πήγαν όλοι μαζί στο Music Machine Club που βρίσκεται στο Camden Town, στο βόρειο Λονδίνο. Εκεί (όπως ήταν συνηθισμένο) η παρέα είπε αρκετά, με τον Bon κάποια στιγμή να νιώθει κουρασμένος, όταν και ο φίλος του Alistair Kinnear του πρότεινε να πάει να ξεκουραστεί στο αυτοκίνητό του. Θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα έβλεπε τον Bon Scott ζωντανό.

Δύο μέρες αργότερα, ο Kinnear μίλησε στην εφημερίδα Evening Standard λέγοντας: "Συνάντησα με τον Bon για να πάω στο Music Machine Club, αλλά ήταν πολύ μεθυσμένος όταν τον πήρα. Όταν φτάσαμε εκεί έπινε τετραπλά ουίσκι συνεχώς. Πριν φύγω, πήγα στο αμάξι, αλλά δεν μπορούσα να τον κουνήσω. Τον σκέπασα με μία κουβέρτα, και του άφησα ένα σημείωμα για το πως θα έρθει στο διαμέρισμά μου όταν ξυπνήσει." Ο Kinnear προσέθεσε πως πήγε για ύπνο τις πρώτες πρωινές ώρες και πως δεν ξυπνούσε μέχρι το απόγευμα. "Έπεσα για ύπνο και γύρω στις 7.45 μ.μ. όταν και επέστρεψα στο αυτοκίνητο, ένιωσα αμέσως πως κάτι πήγε λάθος".


Ο ταλαντούχος frontman των AC/DC είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 33 ετών, στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, πιθανότατα από το πρωί. Τον βρήκαν αναίσθητο και με τα καθίσματα καλυμμένα με εμετό. Κατά συνέπεια, εικάζεται ότι ο έμετος είχε ταξιδέψει στους πνεύμονές του, πνιγώντας τον Scott σε θάνατο.

Το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στο κοντινό νοσοκομείο King's College. Ο ιατροδικαστής στην αναφορά του έγραφε πως ο τραγουδιστής είχε πεθάνει λόγω οξείας αλκοολικής δηλητηρίασης, χωρίς να υπήρχε αναφέρεται πουθενά χρήση ναρκωτικών. Η σωρός του επέστρεψε στην Αυστραλία λίγες μέρες μετά, όπου ο τάφος του έγινε ένα μνημείο για όσους αγαπούσαν τους AC/DC.

O Scott δεν ήταν ο πρώτος που πέθανε με αυτόν τον τρόπο. Ο Jimi Hendrix είχε πεθάνει από σχεδόν ίδιο τρόπο δέκα χρόνια νωρίτερα. Ούτε θα ήταν και ο τελευταίος. Ο John Bonham των Led Zeppelin θα πέθαινε με τον ίδιο τρόπο μόλις λίγους μήνες μετά.

Σήμερα, 40 χρόνια ακριβώς μετά από αυτή την μαύρη μέρα για την ροκ μουσική, οι AC/DC είναι ήδη ζωντανοί θρύλοι. Τότε, κατάφεραν και μάζεψαν τα κομμάτια τους, ένταξαν τον Brian Johnson στη μπάντα και 5 μήνες μετά από εκείνο τον Φλεβάρη του '80 κυκλοφορούν ΤΟ αλμπουμ, με ΤΑ τραγούδια.


//Hey Satan, paid my dues, playing in a rocking band
Hey mama, look at me, I'm on my way to the promised land//