Το τέλος του Τζόκερ άφησε πολλά να ειπωθούν και να συζητηθούν από το κοινό, με πολλούς φανς να λένε πως ίσως τα όσα είδαμε στην ταινία δεν υπήρξαν ποτέ στην πραγματικότητα και όλα ήταν ένα όνειρο του Άρθουρ Φλεκ.

Όπως φαίνεται, σύμφωνα με τον filmmaker και ηθοποιό Kevin Smith, παραλίγο να υπάρξει ένα ακόμα πιο συγκλονιστικό και τρελό τελείωμα στο αριστουργηματικό origin story που δημιούργησε ο Todd Phillips. Ο Smith δεν ήξερε αν είναι σωστό που το μοιράζεται δημόσια, γι' αυτό το λόγο και διατήρησε την πηγή που το έμαθε κρυφή, αλλά αποκάλυψε πως αυτό το διαφορετικό τέλος θα εξόργιζε στο έπακρο πολλούς φανς του Μπάτμαν και της DC, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου. Μάλιστα μας εξομολογεί πως και την στιγμή που το έμαθε, σκέφτηκε "What the fuck" για το τι τρομερό (ακόμα και το ότι απλά το ΣΚΕΦΤΗΚΕ) πήγε να κάνει η ταινία και οι δημιουργοί της.

"Αρχικά, το τέλος στο νοσοκομείο θα ήταν διαφορετικό", δήλωσε ο Smith στην εκπομπή του, Fatman Beyond. "Ο Άρθουρ είναι στο νοσοκομείο και γελάει και λέει «σκέφτηκα απλά κάτι αστείο». Αφού θα είχαμε δει τον θάνατο των Wayne, η ταινία θα μας έκανε ένα 2ο διορθωτικό flashback πίσω στο θάνατο του Thomas και της Martha και θα ήταν αυτός που θα τους είχε σκοτώσει. Και καθώς το αγόρι, ο μικρός Bruce, ουρλιάζοντας και φωνάζοντας θα έμενε πίσω, ο Άρθουρ πριν φύγει θα γυρνούσε πίσω, θα έκανε την χαρακτηριστική κίνηση shrug και ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΕ ΤΟΝ BRUCE. Credits και τέλος"

ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ.
ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΕΝΑ UNIVERSE ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΠΑΤΜΑΝ.

Η ταινία δεν είχε τον Μπάτμαν ως Μπάτμαν, οπότε δεν γνωρίζουμε πως και αν θα επεκταθεί αυτή η ταινία ως σύμπαν. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποιο sequel ακόμα, αν και είμαστε σχεδόν σίγουροι πως κάτι τέτοιο θα γίνει.

ΤΙ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ TODD PHILLIPS, ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ;;;

  • Μπορείτε να δείτε τα λεγόμενα του Kevin Smith ΕΔΩ, κοντά στο 16:40