Βρεθήκαμε στο Gagarin το Σάββατο 18/01, για να παρακολουθήσουμε για μια ακόμα φορά τους πολύπειρους stoner rockers, Nighstalker, στα πλαίσια της περιοδείας τους για το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Great Hallucinations".

Μετά την πρώτη τους συναυλία την προηγούμενη μέρα (Παρασκευή 17/01), ξαναγέμισαν το Gagarin, δείχνοντας το πόσο άρεσε ο νέος δίσκος στον κόσμο και το πόσο παραμένουν αγαπητοί στο ελληνικό κοινό. Λίγο μετά τις 22:00, ο Αργύρης, ο Αντρέας, ο Τόλης και ο Ντίνος ανέβηκαν στην σκηνή, με την πρώτη έκπληξη να είναι το ότι δεν ακούστηκε το "Mommy, What's a Funkadelic?" των Funkadelic, που έχει ακουστεί σε όσες συναυλίες των Stalker έχω δει.

Και αφού έγιναν κάποιες ρυθμίσεις στους ενισχυτές, όπως μας ενημέρωσε ο Argy λέγοντας "μισό να τσεκάρουμε τα πετρέλαια", οι πρώτοι ήχοι μπάσου και κιθάρας ακούστηκαν καθώς ξεκίνησε το "Black Cloud". Η συναυλία συνεχίστηκε με περισσότερη βάση στον τελευταίο δίσκο όπως ήταν λογικό, και προσωπικά ξεχώρισα την φοβερή ατμόσφαιρα που δημιούργησε το τραγούδι "Great Hallucinations". Από τη στιγμή που το άκουσα ζωντανά, το νιώθω πλέον παραπάνω. Η μπάντα και η ερμηνεία του Argy έβγαλαν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, δείχνοντας το πόσο ένιωθαν τη μουσική και τους στίχους.

Μια ακόμα μεγάλη έκπληξη ήταν το ότι ακούσαμε το "Children Of The Sun" κοντά στη μέση της συναυλίας. Αυτό κι αν ήταν απρόσμενο. Τελειώνει το "Hole In The Mirror" και ξαφνικά ακούγονται τα πρώτα γνωστά chords και αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν κιόλας τέλειωσε η συναυλία! Προφανώς όλο το μαγαζί τραγουδάει τον κάθε στίχο, τελειώνει το κομμάτι και στα καπάκια τα πιστόλια του "Trigger Happy". Δεν ήταν δύσκολο πως η αλλαγή σκυτάλης έγινε, και τη θέση του κομματιού για κλείσιμο θα έπαιρνε το καλύτερο κομμάτι του νέου δίσκου, που δεν είχε παιχτεί όλο το βράδυ. Το ιδανικότερο, σκοτεινό και εσωστρεφές κλείσιμο που έπρεπε να συμβεί.

//Don't try to get back to me, I'm so far away
Keeping the best for me, still missing something anyway//


Setlist
Highlight Song