Ο Rob Zombie πάντα ήταν διαφορετικός, πάντα ασυμβίβαστος και πάντα έκανε το δικό του. Και δεν νομίζουμε να αλλάξει ποτέ αυτό. Και καλά κάνει.

Γεννήθηκε στις 12 Γενάρη του 1965 στην Μασαχουσέτη, υπό το όνομα Robert Bartleh Cummings, σε μια οικογένεια που δεν είχε καμία σχέση με την μουσική, ούτε την παραμικρή επαφή με κάποιο μουσικό όργανο. Όπως ο ίδιος δηλώνει, ο λόγος που άρχισε να παίζει μουσική ήταν επειδή έβλεπε αρκετή τηλεόραση μικρός και τον τραβούσαν πάρα πολύ τα μουσικά "χαλιά" που συνόδευαν τις εκπομπές. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η μουσική του έχει κάτι το θεατρικό, πάντα.

Όπως και οι περισσότεροι που παίζουν μουσική, η πρώτη του απόπειρα για συγκρότημα ήρθε στο Λύκειο. Με κάποιους σχολικούς φίλους  δημιουργούν τους White Zombie το 1985 και μένουν μαζί μέχρι το 1998, μετρώντας 4 άλμπουμ. Υπερβολικά δεμένος με τη μπάντα και την μουσική του, ο Cummings αλλάζει επίσημα το όνομά του σε Rob Zombie το 1996, και με την διάλυση των White Zombies, παίρνει τον δρόμο της σόλο καριέρας βγάζοντας το πλέον κλασσικό άλμπουμ του 1998, Hellbilly Deluxe. Δεν παίζει άνθρωπος που να μην έχει ακούσει το Dragula, ας σοβαρευτούμε.

Ταυτόχρονα με την μουσική, του Rob του άρεσε να εμπλέκεται στη δημιουργία των video clip της μπάντας του και της σόλο καριέρας του, όσο πιο πολύ μπορούσε. Ξεκινώντας με την σκηνοθεσία δικών του video clip και μετέπειτα του Ozzy και των Black Label Society, ο Rob κόλλησε το μικρόβιο της σκηνοθεσίας πολύ γρήγορα. Το 2003 κάνει το συγγραφικό και σκηνοθετικό ντεμπούτο του με την φοβερή ταινία House Of 1000 Corpses, και από τότε μετράει 10 ταινίες σύνολο, που στις περισσότερες συμμετέχει ως ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Σήμερα ο Rob κλείνει τα 55 του χρόνια καθώς προετοιμάζει τον 7ο του δίσκο, και εμείς του ευχόμαστε ότι καλύτερο, και αν γίνεται να έρθει και καμιά βόλτα από την Ελλάδα, μπας και τον δούμε ποτέ από κοντά.