Σαν σήμερα στις 5 Ιανουαρίου του 1969 γεννιέται στο Canton του Ohio ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους καλλιτέχνες της εποχής μας υπό το όνομα Brian Hugh Warner. Ο Warner μεγάλωσε σε χριστιανοκαθολικό περιβάλλον κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αποκάλυψη στην αυτοβιογραφία του πως μέλος της οικογένειας του την «έβρισκε» με σαδομαζοχισμό και κτηνοβασία.

Η μπάντα που τον ενέπνευσε να γίνει μουσικός και να εγκαταλείψει την δημοσιογραφία ήταν οι Doors και έτσι λίγα χρόνια αργότερα εμπνευσμένος από την ηθοποιό Marilyn Monroe και τον κατά συρροή δολοφόνο Charles Manson γεννιέται στο μουσικό στερέωμα ο Marilyn Manson και το 1989 σχηματίζει το ομώνυμο συγκρότημα.

Έχει κυκλοφορήσει 10 studio albums από τα οποία τα 2 (Antichrist Superstar, Mechanical Animals) που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 90 γνώρισαν και τη μεγαλύτερη επιτυχία.

Παρ' όλη την εκκεντρική του και αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τους διάφορους urban legends περί παγανισμού γύρω από το όνομα του ο Manson έχει έντονη φιλανθρωπική δράση υποστηρίζοντας τη δράση διαφόρων οργανισμών όπως το Make-a-Wish Foundation και το Little Kids Rock.