Πολλοί θα θυμάστε το επικό τελείωμα της εναρκτήριας ταινίας του Marvel CInematic Universe, αυτής για τον Tony Stark, που έκλεισε με την ατάκα του "The truth is...I am Iron Man" ολοκληρώνοντας έτσι μια εξαιρετική ταινία υπό τους ήχους του ομώνυμου τραγουδιού των Black Sabbath. Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει ένα από τα διασημότερα rock τραγούδια που έχουν δημιουργηθεί με το πιο επιτυχημένο κινηματογραφικό σύμπαν;

Σύμφωνα με το Fan Theory του χρήστη /u/Cl0verl0rd, οι στίχοι από το τραγούδι αποτυπώνουν κάποιες πράξεις του Tony Stark.

Συγκεκριμένα: 

▶️Στην πρώτη ταινία των Avengers, ο Tony Stark παρατηρεί την ύπαρξη εξωγήινων, καταφέρνει οριακά να επιστρέψει στην γη σώος, καθώς για λίγο δεν εγκλωβίστηκε στο διάστημα. Αντίστοιχα το τραγούδι μας μιλά για έναν άνθρωπο που παρατήρησε την Αποκάλυψη του μέλλοντος στο διάστημα και έπειτα παγιδεύτηκε στην γη. 

▶️Στην τρίτη ταινία του Iron Man, ο Tony Stark εμφανίζει συμπτώματα Μετατραυματικού Στρες (PTSD) και προσπαθεί να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για τον κίνδυνο των εξωγήινων όντων, αλλά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο τραγούδι, καθώς ο ήρωας, που σκιαγραφούν οι στίχοι των Sabbath, προσπαθεί να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για την Αποκάλυψη, αλλά κανείς δεν τον ακούει. 

▶️Στην δεύτερη ταινία των The Avengers: Age of Ultron, επίσης προειδοποιεί τους υπόλοιπους Avengers για τις συνέπειες μιας πιθανής εισβολής εξωγήινων, ή άλλης μορφής ζωής, στη γη, ο μόνος που τον παίρνει στα σοβαρά είναι ο Bruce Banner(Hulk) και μαζί δημιουργούν τον Ultron έχοντας ως γνώμονα τη σωτηρία της γης. Εν τούτοις, ο Ultron σχεδόν έφερε ο ίδιος τον όλεθρο. Ο Stark προειδοποιεί για τον επερχόμενο κίνδυνο και περιφρονείται και ο Ultron ως κατασκεύασμα του παραλίγο να εξαφανίσει τη ζωή στη γη όπως αντέδρασε ο σιδερένιος άνδρας στο τραγούδι των Black Sabbath όταν έλαβε την ίδια αντιμετώπιση.