Η επιτυχία της μακροσκελούς καριέρας των Slipknot είναι αναμφίβολη. Όσο δύσκολο και αν είναι να τους φανταστείς ως κάτι λιγότερο από τους μουσικούς γίγαντες που είναι σήμερα, όλοι από κάπου ξεκινούν.

Όπως κάθε ανερχόμενος μουσικός, έτσι και οι άγουροι Slipknot κάποτε δεν αποτελούσαν πρώτο όνομα ούτε στην ίδια τους την πόλη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αλλόκοτο lineup με μια Jazz μπάντα σε ένα μπαρ του De Moines. Ο Corey Taylor σε πρόσφατη συνέντευξη του θυμάται τα γεγονότα εκείνης της νύχτας:

«Ήταν μια συναυλία στα πλαίσια μια συμφωνίας που είχε κλείσει ο Clown, λόγω ενός μπαρ που είχε στην ιδιοκτησία του στην πόλη. Όλοι είχαν μείνει αποσβολωμένοι με την τρέλα που βγάλαμε και μας κοιτούσαν λες και είχαμε σκατά στα χέρια μας και τους τα πετούσαμε»

Οι Slipknot μέχρι εκείνη την εποχή, είχαν μόνο κυκλοφορήσει το ανεπίσημο debut demo album, Mate.Feed.Kill.Repeat. το οποίο είχε ως ένα βαθμό τζαζ επιρροές και έτσι έβγαζε κάπως νόημα αυτή η παράξενη σύμπραξη. Σαν να μην αποτελούσε αξέχαστη εμπειρία αυτή η βραδιά, στο γυρισμό, και τα δυο βαν του συγκροτήματος ξέμειναν από βλάβη αφήνοντας τα μέλη και όλο τον εξοπλισμό τους στη μέση του πουθενά, στη μέση του χειμώνα. Ο Taylor ανακαλεί τις μνήμες:

«Μερικοί από εμάς μείναμε στα οχήματα ενώ οι άλλοι έφυγαν περπατώντας αναζητώντας οδική βοήθεια. Αυτό έκανες εκείνη την εποχή. Θυμάμαι να φτιάχνουμε μια αυτοσχέδια βεντάλια από χαρτόνι για να μεταφέρουμε όση ζέστη είχε απομείνει στα βαν προς τον εξοπλισμό. Ήταν αρκετά σκληρό βράδυ αν σκεφτεί κανείς πως το πρωί έπρεπε να σηκωθούμε για δουλειά».