Σήμερα που γράφεται αυτό το κείμενο έχουμε 22 Νοεμβρίου 2019. Σημαντική ημερομηνία καθώς 56 χρόνια πριν, ένα γεγονός συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και συνεπώς και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Προφανώς αναφερόμαστε στην δολοφονία του John Fitzgerald Kennedy, του 35ου Προέδρου της Αμερικής. Η σημερινή μέρα, εκτός του τραγικού γεγονότος, δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει μία μίνι σειρά διαμάντι, 8 επεισοδίων, που είχαμε δει το 2016 και μας είχε εξεπλήξει θετικά, το "11.22.63".

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King, το "11.22.63" μας μιλά για τον Jake Epping (James Franco), ένα καθηγητή Γυμνασίου, που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο από μια χρονοπύλη που βρίσκεται στον πίσω χώρο της καφετέριας που συχνάζει. Ο φίλος του και ιδιοκτήτης του καφέ, Al Templeton, ήταν αυτός που αποκαλύπτει στον Jake αυτή την πύλη και καθιστά δυνατό το ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι πολύ συγκεκριμένο αφού το portal σε πάει συγκεκριμένα και μόνο στο 1960 - συγκεκριμένα, στις 21 Οκτωβρίου. Βαριά άρρωστος από καρκίνο, ο Al ζητά από τον Jake να κάνει αυτό το ταξίδι και να αποτρέψει τη δολοφονία του John F. Kennedy, η οποία θα συμβεί σχεδόν 3 χρόνια από τη στιγμή που θα μπεις στην χρονοπύλη.

Το να φτιάξεις μια σειρά σχετικά με ταξίδι στο χρόνο, είναι σίγουρα ένα δύσκολο πράγμα, αλλά το "11.22.63" το κάνει με τον σωστότερο τρόπο και σε αυτό έχει σίγουρα μερίδιο ευθύνης και ο πολυτάλαντος J. J. Abrams, που είναι αυτός που έδωσε σάρκα και οστά στο best-seller μυθιστόρημα ως executive producer. Με το τέλος του 1ου επεισοδίου, ο θεατής ήδη γνωρίζουν αρκετά καλά τι χρειάζεται να κάνει ο Jake, γιατί ο Al δεν μπορεί να το κάνει πια και τι βήματα ακολουθούν για να αποφευχθεί η δολοφονία.

Μπορεί το concept του να πας πίσω μόνο για να σώσεις τον JKF να ακούγεται λίγο χαζό για κάποιους, αλλά το "11.22.63" βρίσκει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στη δυσπιστία και τη σοβαρή επιθυμία να το δοκιμάσει αυτό ο Jake ούτως ή άλλως. Το ταξίδι στο χρόνο δεν είναι το μυστήριο, η σειρά καταφέρνει να μετατραπεί σε ένα κλασσικό θρίλερ της δεκαετίας του 1960, με την υπογραφή του master του τρόμου, Stephen King.

Score: 9/10 ⭐️