Στις 18 Σεπτεμβρίου 1970 ανακοινώνεται ο θάνατος του Jimi Hendrix σε ηλικία μόλις 27 ετών. Ένα τραγικό γεγονός που αντιμετωπίστηκε με κανιβαλισμό από τα μίντια και πάνω στο οποίο πάτησαν αρκετές θεωρίες Συνωμοσίας σχετικά με τα ακριβή αιτία του θανάτου του θρυλικού κιθαρίστα.

Σε αυτό το διάστημα ο Jimi πρόλαβε να κάνει με την κιθάρα ίσως τα περισσότερα από τον οποιονδήποτε άγγιξε αυτό το μουσικό όργανο, είτε όταν τη χρησιμοποιούσε για να μας χαρίσει υπέροχες μουσικές, είτε για να της βάλει φωτιά, είτε όταν ήταν το μανιφέστο του ως προς την εξομολόγηση των ερωτικών του επιθυμιών.

Όλα ξεκίνησαν όμως μια μέρα σαν σήμερα το 1942 στο Σιάτλ όταν γεννήθηκε ο τότε επονομαζόμενος Johnny Allen Hendrix. Μεγάλος φαν του βασιλιά Έλβις και των πριγκίπων των blues BB King, Buddy Holly, Muddy Waters, ο Jimi όταν και πήρε την πρώτη του ακουστική κιθάρα δώρο από τον πατέρα του άρχισε να αναπτύσσει το απύθμενο ταλέντο του.

Σε μικρότερες έδρες η μεγαλύτερες, ηχογραφώντας δικά του κομμάτια ή singles άλλων καλλιτεχνών έχτισε σιγά σιγά το μύθο του μέχρι την άφιξη του στην Ευρώπη και το Λονδίνο. Εκεί σχηματίστηκαν οι Jimi Hendrix Experience με μοναδικό σκοπό να τονιστούν τα ταλέντα του κιθαρίστα. Το πρώτο τους single “Hey Joe” με την κατάκτηση της 6ης θέσης το 1967 στα Βρετανικά τσαρτς έδειξε πως το εγχείρημα πέτυχε.

Ακολούθησαν ύμνοι στο full length album “Are you Experienced”, τουρ με τους Pink Floyd και η μεγάλη εμπορική επιτυχία του Electric Ladyland τον κατέστησε το 1969 τον πιο καλοπληρωμένο μουσικό της εποχής στα 600 περίπου shows που εμφανίστηκε μέχρι το 1970. Ο πρώιμος θάνατος του προφανώς αποτελεί μια τραγωδία, αποφεύγοντας όμως τη φθορά του χρόνου μένει για πάντα στο μυαλό μας ως ένας χαρισματικός μουσικός που φώτισε τα μυαλά όσων είχαν την τύχη να τον ακούσουν ζωντανά.