Για τον Βλάσση μπορούμε να πούμε πάρα πολλά. Στις μέρες μας, είναι της μόδας διάφοροι καλλιτέχνες της μουσικής, του θεάτρου, της τηλεόρασης να προσπαθούν να κάνουν "τα πάντα". Τραγουδιστές να παίξουν σε ταινίες, ηθοποιοί να βγάζουν μουσικούς δίσκους, συνθέτες να τραγουδούν, και συνήθως λέμε πως δεν είναι δυνατό κάποιος να κάνει τα πάντα και να είναι σε όλα εξίσου καλός. Και από την άλλη μεριά ήταν ο Βλάσσης Μπονάτσος.

Ταλαντούχος, φοβερός και μοναδικός με κάθε τι που ασχολιόταν. Τρομερή φωνή, χαρακτηριστική ηθοποιία και ερμηνείες και φανταστικός παρουσιαστής. Ήταν ο ορισμός της λέξης "Showman".

Δυστυχώς τον Βλάσση Μπονάτσο δεν πρόλαβα να τον ζήσω όπως θα ήθελα. Πέρα από τα γνωστά επεισόδια των Απαράδεκτων που υπάρχουν στο YouTube, μαζί με τα ΕΠΙΚΑ guest του στον Δόγκανο (ως ο εαυτός του) και στης Ελλάδος Τα Παιδιά (ΠΑΛΙ ως ο εαυτός του, με όνομα Καραμπονάτσος), τα μόνα που θυμάμαι είναι το Άλλα Κόλπα και το Πάμε Γι Άλλα. Και αυτά τα θυμάμαι πολύ "θαμπά". Ο Βλάσσης σε όσες εμφανίσεις του κι αν έχω δει, πάντα σε έκανε να νιώθεις πως είναι κάποιος κοντινός σου, κάποιος φίλος σου, ή τουλάχιστον πως θα ήθελες να είναι έτσι.

Θυμάμαι πως ήμουν σχεδόν 13 ετών όταν άκουσα στο ραδιόφωνο πως εκείνη την ημέρα, μια μέρα σαν σήμερα, την 14η Οκτώβρη του 2004, ο φοβερός Βλάσσης έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος ήταν η αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα, καθώς ήταν γνωστό έπασχε από κληρονομικό αγγειοοίδημα. Σίγουρα είχε κάποια "πάθη", που λίγο-πολύ είναι γνωστά. Αυτό δεν αλλάζει καθόλου όμως την καλλιτεχνική κληρονομιά που άφησε πίσω του. Έφυγε νέος, όντας μόλις 54 ετών. Είχε πολλά να δώσει ακόμα ο Βλάσσης και δυστυχώς λείπουν τέτοιο πολυτάλαντοι άνθρωποι στις μέρες μας από τον ελληνικό χώρο.

"Εμένα, εμένα, εμένα, δεν θα μπορέσεις να μ' αλλάξεις με κανέναν"