Το "Great Hallucinations" είναι η 8η ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά των Ελλήνων stoner rockers, ένα συγκρότημα που πλέον έχει ταυτιστεί με τον ήχο της και το στυλ τραγουδιών που παίζει και δημιουργεί. Σε αυτό τον δίσκο, η ταυτότητα της μπάντας παραμένει σχεδόν ίδια με τους προκατόχους του "Great Hallucinations" με την διαφορά πως παρατηρήσαμε κάποια παραπάνω στοιχεία blues στα νέα της τραγούδια, πράγμα το οποίο μας εξέπληξε θετικά.

Το εναρκτήριο τραγούδι του δίσκου είναι το Black Cloud, ένα uptempo τραγούδι, ιδανικό για έναρξη συναυλιών και με vibes από το "Naked Fire" του As Above So Below. Στη συνέχεια έχουμε το Sweet Knife, το πρώτο single και video clip που γνωρίσαμε τον Ιούλιο, και πιθανότατα το καλύτερο τραγούδι δίσκου. Φοβερή σύνθεση, φοβεροί στίχοι και έχει το αργό στυλ του "This Is U". Έπειτα έχουμε το σχεδόν 7λεπτο Sad Side Of The City, το οποίο με το "...I need your love..." και το σόλο που ακολουθεί, απογειώνεται. Ακολουθεί το Seven Out of Ten με τον Αργύρη να τραγουδά/απαγγέλοντας αλά Lou Reed. Το Cursed ήταν το δεύτερο single του δίσκου, με τους Stalker να έχουν συνθέσει ένα τραγούδι του οποίου ο ρυθμός σου κολλάει στο κεφάλι για καιρό, ίσως το 2ο καλύτερο τραγούδι. Μετά έχουμε το Half Crazy, το οποίο μετά από ένα μελωδικό part καταλήγει σε ένα δυναμικό σόλο. Στο προτελευταίο Hole in the Mirror το μπάσο του Αντρέα Λάγιο κλέβει την παράσταση, αρκετά catchy ρυθμός και ίσως οι καλύτεροι στίχοι του δίσκου. Για κλείσιμο το ομώνυμο Great Hallucinations, μια ιδανική σύνθεση 7μιση λεπτών για το κλείσιμο, ένα σχεδόν instrumental κομμάτι αφού τα όργανα έχουν τον πρώτο λόγο.

Το άλμπουμ μας άρεσε αρκετά, η παραγωγή και η ποιότητα ήχου ήταν εξαιρετική και σε αυτό συνέβαλε σίγουρα και η μετάβαση της μπάντας στην HEAVY PSYCH SOUNDS. Οι Nightstalker όσο μεγαλώνουν, τόσο πιο ποιοτικές και γεμάτες μουσικές μας χαρίζουν, με το συγκρότημα να δείχνει πιο ώριμο από ποτέ. Αναμένουμε με αγωνία να τους δούμε να παίζουν τα νέα τραγούδια τους live στην συναυλία τους στο Gagarin 205 LIve Music Space στις 24 και 25 Γενάρη.

"Maybe it's time to die, But not today"

Score: 8/10 ⭐️