Εκτιμώ την ερμηνεία με βάση το μέγεθος της προσπάθειας του ηθοποιού να μπει στα παπούτσια του ρόλου του. Εκτιμώ ακόμα περισσότερο όταν ο εκάστοτε ηθοποιός το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα χαρίζοντας στον θεατή μια πραγματική μεταμόρφωση. Μια τέτοια περίπτωση είναι του εξαιρετικού Ewan Mcgregor στο θρυλικό σκωτσέζικο drama, Trainspotting.

Για να παίξει τον λιπόσαρκο εθισμένο στην ηρωίνη Renton, ο Mcgregor αρχικά έχασε σχεδόν δώδεκα κιλά μέσα σε δυο μήνες, πετυχαίνοντας το στόχο αυτό με μια δίαιτα που περιελάμβανε αποκλειστικά ψητές τροφές στη σχάρα ενώ παράλληλα αντικατέστησε τη μπύρα με κρασί και τζιν!

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός διάβασε βιβλία που αναφέρονταν στην ηρωίνη και το κρακ ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα. Συναντήθηκε μερικές φορές στην Γλασκώβη, στο κέντρο απεξάρτησης Calton Athletic Recovery Group, με πρώην τοξικομανείς ανθρώπους, χρήστες ηρωίνης σε απεξάρτηση ώστε να μπει πλήρως στην ψυχοσύνθεση που προϋπόθετε ο ρόλος του Renton. Το πιο τρελό είναι ότι έμαθε ακόμα και να «μαγειρεύει» ηρωίνη με κουτάλι χρησιμοποιώντας σκόνη γλυκόζης ενώ για λίγο σκέφτηκε μέχρι και να σουτάρει μια δόση ενέσιμης ηρωίνης ώστε να καταλάβει απόλυτα το χαρακτήρα, μια απόφαση που μετάνιωσε εν τέλει.