Το reboot του Child's Play ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες. Ήταν εύκολα η καλύτερη ταινία Chucky που έχει βγει από το Bride of Chucky του 1998, χωρίς να θέλω να το συγκρίνω με τις πρωτότυπες ταινίες. Και αυτό γιατί η κύρια ιδέα της ταινίας και όλο το concept του Chucky είναι εντελώς διαφορετικό.

Στην συγκεκριμένη ταινία ο Chucky δεν έχει δαιμονιστεί από την ψυχή κάποιου κακοποιού, όπως στην original ταινία του 1988, αλλά καθώς ζούμε πλέον στον αιώνα της τεχνολογίας, ο Chucky είναι μια smart-κούκλα (με την έννοια των smartTV-smartWatches κτλ). Η βίαιη συμπεριφορά της κούκλας έρχεται μέσω ενός εργαζομένου της πολυεθνικής που φτιάχνει αυτές τις κούκλες, καθώς λόγω των κακών συνθηκών εργασίας, αποφασίζει να εκδικηθεί την εταιρία, αφαιρώντας κάθε ρύθμιση για κακές συμπεριφορές από μία συγκεκριμένη κούκλα, πριν αυτοκτονήσει. Η συγκεκριμένη κούκλα πέφτει στα χέρια του μικρού Andy και κάπως έτσι ξεκινάει η ταινία. Η ταινία είναι ένα μείγμα τρόμου και κωμωδίας. Μέσα στην ταινία υπάρχουν πολλά κωμικά στοιχεία για μια συνηθισμένη ταινία τρόμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μας άρεσε, τουναντίον το ευχαριστηθήκαμε αρκετά. Το κλειδί ήταν πως όλες οι αλληλεπιδράσεις φάνηκαν πέρα για πέρα αληθινές και καθόλου εξαναγκασμένες (όπως το κάνει πετυχημένα η Marvel εδώ και χρόνια). Οι ηθοποιοί όλοι ενήργησαν εξαιρετικά και είχαν μεγάλη χημεία μεταξύ τους, ειδικά ο Andy και η μητέρα του Karen. Ο αγαπημένος μας Mark Hamill έκανε μια φανταστική δουλειά στην φωνή του Chucky, θυμίζοντας μια πιο ρομποτική εκδοχή του Τζόκερ από το Batman the Animated Series, και το αποτέλεσμα ήταν εξαίσιο.

Όταν ανακοινώθηκε το reboot του Child's Play ήμαστε αρκετά επιφυλακτικοί αλλά ταυτόχρονα και περίεργοι να δούμε την ταινία, και το αποτέλεσμα τελικά δεν μας απογοήτευσε. Συνολικά ήταν μια πολύ ευχάριστη ταινία που εθεάθη πολύ εύκολα, και χωρίς να θέλω να τα συγκρίνω με τις παλιές ταινίες καθώς διαφέρει σε πολλά στοιχεία πέρα από το σενάριο, πρόκειται για μια εξαιρετική σύγχρονη ταινία τρόμου και ελπίζουμε σε ανάλογη πιθανή συνέχεια με κάποιο sequel.

Score: 7/10 ⭐️