Σαν σήμερα, στις 23 Δεκεμβρίου 1985, στο Sparks της Nevada δυο νεαροί άνδρες, ο Raymond Belknap ετών 19 και ο James Vance ετών 20, μετά από μια βραδιά γεμάτη αλκοόλ και ναρκωτικά παίρνουν μια μοιραία απόφαση. Συμφωνούν να αφαιρέσουν ο καθένας τη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα. Ο Belknap καταφέρνει και με μια ρίψη στο πρόσωπο, αφαιρεί ακαριαία τη ζωή του με τον Vance να αποτυγχάνει με τον ίδιο τρόπο να αυτοκτονήσει, προκαλώντας όμως μόνιμη παραμόρφωση στο πρόσωπο του. Ο δεύτερος νεαρός πεθαίνει εν τέλει τρία χρόνια αργότερα από υπερβολική δόση μεθαδόνης.

Από έρευνες των οικογενειών προέκυψε ότι οι δυο νεαροί άνδρες ήταν οπαδοί των Judas Priest. Ψάχνοντας βαθύτερα την αιτία που τα παιδιά τους αυτοκτόνησαν οι γονείς κατηγόρησαν τους heavy metal gods για υποσυνείδητα μηνύματα στα τραγούδια τους που ενθαρρύνουν τους ακροατές να διαπράξουν αυτοκτονία. Συγκεκριμένα μήνυσαν το βρετανικό συγκρότημα για το τραγούδι Better by You, Better than Me διασκευή του ομώνυμου κομματιού των Spooky Tooth που συμπεριέλαβαν στο άλμπουμ Stained Class του 1978.

Στις 24 Αυγούστου 1990, ξεκινά η περίφημη δίκη του συγκροτήματος. Στις καταθέσεις τους ο Halford υποστήριξε πως δεν υπάρχουν υποσυνείδητα μηνύματα τραγουδώντας μάλιστα στην αίθουσα acapella το κομμάτι. Οι Priest αθωώνονται ομόφωνα τονίζοντας πως το μόνο υποσυνείδητο μήνυμα που θα περνούσαν στα τραγούδια τους θα ήταν να παροτρύνουν τους φανς να αγοράσουν περισσότερους δίσκους.