Ο Robert Plant φορώντας ένα από τα κλασικά του μπλουζάκια, με κάποιο κοινωνικό μήνυμα, στην τελευταία του συναυλία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κόσμος που είχε μαζευτεί στις 23 Ιουλίου του 1977 ήταν ο περισσότερος στην ιστορία των Led Zeppelin επί αμερικανικού εδάφους. Ποτέ δε θα μάθουμε αν θα έσπαγαν το ρεκόρ προσέλευσης στο Alameda County Coliseum του Oakland καθώς 3 μέρες μετά, ο Robert βρέθηκε αντιμέτωπος με τον χαμό του γιου του σε ηλικία 5 χρόνων από ιό στο στομάχι.

Ο Robert Plant δεν ξαναέπαιξε ποτέ στην Αμερική μετά από αυτό το γεγονός και πολλοί κάνουν λόγο πως δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος με πριν. Πάλεψε με τον πόνο της απώλειας και με το χαμό του John Bonham, γεγονός που έφερε και τη διάλυση των Zeppelin το 1980. Μα εκείνος δε σταμάτησε να μεγαλώνει και να προσαρμόζεται μουσικά. Μέχρι το 2018 έχει κυκλοφορήσει 11 σόλο άλμπουμ τα οποία γνώρισαν άμεση αποδοχή και επιτυχία από τον κόσμο. Ενδεικτικά η συνεργασία του με τον Alison Krauss κρίνεται άκρως επιτυχημένη.

Η αυθεντικότητα και η έλλειψη επιτήδευσης είναι αυτά που μετράνε και ο Robert Plant το γνωρίζει και παραμένει ακόμα εκείνο το παιδί που αποφάσισε να μη γίνει λογιστής όπως τον προέτρεπε η οικογένεια του, που του άρεσε να παίζει μπάλα για τους Wolves και που ακόμα τις Τετάρτες την κλωτσάει στο Kidderminster.

Γεννιέται μια μέρα σαν σήμερα το 1948. All of our Love κύριε Plant. Χρόνια πολλά.