Βρεθήκαμε σήμερα στο διάσημο Στρογγυλό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια του Open Air Film Festival Stroggylo, μια εξαιρετική κίνηση με τρομερή οργάνωση από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου για τους λάτρεις του κινηματογράφου, με προβολή ταινιών στον ανοιχτό προαύλιο χώρο του σχολείου, μεταμορφώνοντας τον σε θερινό σινεμά.

Παρακολουθήσαμε το πολεμικό/ιστορικό δράμα του Παντελή Βούλγαρη, που μας αφηγείται την αληθινή ιστορία του 34χρονου Ναπολέοντα Σουκατζίδη, που εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό διοικητή Καρλ Φισερ του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου. Ήταν ένας από τους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944.

Είναι τρομερά τα συναισθήματα που σου αφήνει η ταινία καθώς σε προκαλεί να βάλεις τον εαυτό σου μέσα στα γεγονότα και να φανταστείς το πόσο αποτρόπαια εγκλήματα έγιναν τότε και πόσο άδικα χάθηκαν τόσες ζωές. Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές και η σκηνοθεσία με την παραγωγή θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι μιας ταινίας του Χόλιγουντ και αυτό πιστώνεται εξ ολοκλήρου στους συντελεστές και τους δημιουργούς. Μία από τις καλύτερες Ελληνικές ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει.

Score: 8/10⭐️