Η ταινία μας αφηγείται το τι συμβαίνει μετά το μεγαλειώδες Avengers:Endgame. Παντού η φιγούρα του αδικοχαμένου Tony Stark που θυσίασε τον εαυτό του για την ασφάλεια του πλανήτη και τον ανθρώπων και ο Tom Holland μας το υπενθυμίζει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ταινίας, καθώς μας περνάει τον πόνο που πέρασε χάνοντας ένα τόσο κοντινό και δικό του πρόσωπο.

Σε μια αναζήτηση μέντορα, αφού γνωρίζει τον Jake Gyllenhaal ως τον καλό υπερήρωα Mysterio, ο Peter Parker τον θαυμάζει και έρχεται κοντά του. Ωστόσο όσοι γνωρίζουμε τα στοιχειώδη για τους villains στο Spiderverse της Marvel, ξέραμε πολύ καλά ποιος είναι ο Mysterio, και πως δεν έρχεται με καλές προθέσεις, όπως και συνέβη, και μας έδωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλοκή στην ταινία.

Γενικότερα, το Far From Home ίσως είναι η καλύτερη ταινία Spiderman που έχει βγει μέχρι στιγμής, καθώς διατηρεί τις ισορροπίες της σοβαρότητας και του χιούμορ, χωρίς να ξεφεύγει από την πλοκή των κόμικ. Θα μπορούσε να παρακολουθηθεί άνετα και από κάποιον που δεν έχει δει ταινίες του MCU και να την ευχαριστηθεί στο έπακρο.

ΥΓ: Πολύ ενδιαφέροντα post credits scenes, με το ένα να προμηνύει μια απροσδόκητη επιστροφή ενός ηθοποιού από τη Spiderman saga με Tobey Maguire (με σκοπό προφανώς να παίξει στην επόμενη ταινία) και το άλλο να μας δίνει ένα alternate ending στην ταινία.

Score: 7,5/10⭐️