25 χρόνια πριν, στις 12 Μαΐου του 1994, στο Φεστιβάλ των Καννών ήχησε η Misirlou και το αριστούργημα του Quentin Jerome Tarantino προβλήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό κερδίζοντας μάλιστα το Palme d'Or.

Ανάμεσα στα τρελά facts και fan theories της ταινίας, τα οποία είναι κυριολεκτικά αμέτρητα, αυτό που πάντα θα ξεπερνάει τα άλλα είναι πως η ταινία ενέπνευσε την παραγωγή του Top Gear να δημιουργήσει τον Stig, τον ανώνυμο οδηγό δοκιμών της εκπομπής, με βάση τον Gimp από την ταινία, τον υποτακτικό δηλαδή του Zed, που γνωρίσαμε στο υπόγειο του, καθώς εκτυλισσόταν μια από τις πιο επικές και αιματηρές σκηνές στην καριέρα του Tarantino.

Στη φωτογραφία ο κωδικός πρόσβασης για τη γνωστή βαλίτσα της ταινίας για την οποία υπάρχουν άπειρα conspiracy theories σχετικά με το περιεχόμενο της για το οποίο δε μας έδειξαν ποτέ. Το αγαπημένο μου είναι αυτό που λέει πως η βαλίτσα περιέχει την ψυχή του Marcellus Wallace, η οποία βγήκε από το σώμα του από τον αυχένα, για αυτό και βλέπουμε τοποθετημένο ένα τεράστιο τσιρότο κολλημένο εκεί. Pure Masterpiece.