Με αφορμή την “Star Wars Day” σήμερα 4 Μαΐου, επιβάλλονται δυο λόγια για τη γιορτή του game changing franchise της επιστημονικής φαντασίας.

Αρχικά γιατί 4 Μαΐου; Τι το ξεχωριστό έχει η συγκεκριμένη μέρα; Η απάντηση εντοπίζεται αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα το 1979. Στις 4 Μαΐου του 1979, η Margaret Thatcher εκλέγεται Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και το πολιτικό της κόμμα, σε μια κίνηση απόδοσης συγχαρητηρίων για τη νίκη της, χρησιμοποιεί την έκφραση “May the Fourth be with You”.

Η έκφραση αυτή εισήχθη στην pop κουλτούρα, πολλά χρόνια αργότερα, το 2008 μέσω του Facebook όταν χρησιμοποιήθηκε από μια σελίδα για τον εορτασμό του Luke Skywalker Day. Το ήδη τεράστιο fan base του Star Wars γιγάντωσε αυτό τον εορτασμό και από το 2013, με τις ευχές της Disney, αποτελεί επίσημη ετήσια γιορτή(τουλάχιστον στην California εδώ και 2 ημέρες).

Η συγκεκριμένη μέρα πάντα αποτελεί μια αφορμή να έρθεις σε επαφή με αυτό το πολιτιστικό φαινόμενο. Είτε είσαι Star Wars geek είτε όχι. Movie marathons είναι ο πιο κλασικός τρόπος να περάσεις αυτή την ημέρα και να ξαναζήσεις, ή να δεις για πρώτη φορά, τις ιστορίες του Luke, της Leia, του Han Solo κλπ. Οι δυνατότητες είναι κυριολεκτικά άπειρες.

Σήμερα όμως είναι και η Free Comic Book Day. Από το 2002 κάτοχοι comics, δημοσιεύουν στο Internet, τεύχη τα οποία διαθέτουν, εντελώς δωρεάν προκειμένου να προσελκύσουν αγοραστές. Ανά τα χρόνια έχουν δημοσιευτεί σπουδαία comics σχετικά με το Star Wars κυρίως από την Dark Horse Comics. Προσωπικά προτείνουμε ένα google search, ώστε να πέσει στα χέρια σας κάποιο σχετικό τεύχος που σίγουρα θα αντικαταστήσει επάξια ένα αντίστοιχο Star Wars Movie Marathon.

MAY THE FOURTH BE WITH YOU!