Μαύρα η ροζ γυαλιά, δερμάτινα μπουφάν, σκισμένα τζιν, μαλλιά ως τον ώμο ήταν μερικά από τα στοιχεία που συνέθεταν την εικόνα του «νονού» της punk. Ταυτόχρονα ήταν τα στοιχεία που σε συνδυασμό με τα φυσικά χαρακτηριστικά του όπως το ψηλόλιγνο σώμα και η ήρεμη φωνή που έκαναν τον Jeffrey Ross Hyman βορά σε ψυχικές διαταραχές και ανήλεο σχολικό bullying.

Άφησε πίσω του τη διαλυμένη οικογένεια του, τους γιατρούς που λόγω του OCD που είχε αναπτύξει υποστήριζαν πως θα είναι ένα φυτό στην κοινωνία και όπως ο ίδιος υποστήριξε βρήκε τη σωτηρία στο ροκ εν ρολ. Stooges, Beatles, The Who ήταν λίγες μόνο από τις επιρροές που διαμόρφωσαν τον Hyman ως άνθρωπο, εμπνέοντας του παράλληλα την αγάπη για τα ντραμς.

Και ως ντράμερ συστήθηκε το 1974 στον Dee Dee, στον Tommy και στον Johnny. Τα μέλη της νεοσύστατης μπάντας Ramones. Και μαζί τους έπαψε να είναι ο Jeffrey Hyman και όταν υιοθέτησαν όλοι το ίδιο επίθετο γεννήθηκε ο εμβληματικός Joey Ramone! Μαζί μοιράστηκαν 22 χρόνια αντισυμβατικής καριέρας, έγινε ο lead singer αναφερόμενος μάλιστα ως ουρανοξύστης με δερμάτινα, ηχογράφησαν 14 άλμπουμ τα οποία παρόλο που αποτέλεσαν έμπνευση για πολλά συγκροτήματα μόνο δυο από αυτά κατάφεραν να μπουν στα top50 charts.

Η μπάντα για τον Joey ήταν η ζωή του. Και η διάλυση της προμήνυε και το δικό του τέλος. Τη χρονιά που οι Ramones έπαψαν να υπάρχουν ο Joey διαγνώστηκε με λέμφωμα. Σήμερα συμπληρώνονται 18 χρόνια από την 15η Απριλίου του 2001 όταν και αφήνει την τελευταία του πνοή στο Manhattan της Νέας Υόρκης.