Ο Αμερικανός drummer, γνωστός από τη μακρά θητεία του στους Slipknot, μίλησε στο Kerrang! για 10 τραγούδια με τη μεγαλύτερη επίδραση στην πορεία και το έργο του. Δείτε τι είπε.

The Spinners – THE RUBBERBAND MAN
«Ένα τραγούδι που άκουγα από την κοιλιά της μάνας μου σύμφωνα με τα λεγόμενα της, αλλά και το πρώτο που θυμάμαι να μου αρέσει και να ακούω ως παιδί.»

KORN – DIVINE
«Παίζοντας για μια thrash μπάντα στο λύκειο, βρεθήκαμε σε ένα δισκοπωλείο μια μέρα και ένας φίλος μου πρότεινε να ακούσω αυτούς τους τύπους που παίζουν κάτι ανάμεσα σε ραπ και μέταλ. Αυτή η μπάντα ήταν οι Korn. Μου άλλαξε τη ζωή και είμαι τυχερός που τους γνώρισα και έπαιξα μαζί τους.»

KISS – 100,000 YEARS
«Όχι μόνο ήμουν μεγάλος φαν των KISS αλλά ήμουν επίμονος να μάθω το drum solo του συγκεκριμένου κομματιού. Ήταν το πρώτο κομμάτι που έμαθα και ένιωσα ότι όλα παίρνουν το δρόμο τους.»

SLAYER – ANGEL OF DEATH
«Όταν ακούς το Angel of Death το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι το πως τα drums γεμίζουν το κομμάτι. Ο Dave Lombardo είναι στο top5 των αγαπημένων μου drummers, είναι ο μέντορας μου και ένας φίλος που απέκτησα κατά τη διάρκεια περιοδειών.»

SLIPKNOT – SPIT IT OUT
«Ένας σταθμός στην Iowa έπαιζε το demo του τραγουδιού αρκετά συχνά το ‘99. Ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο και ήμουν συνεπαρμένος. Όταν το σκέφτομαι νιώθω ότι είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα.»

HEART – CRAZY ON YOU
«Είμαι μεγάλος φαν των Heart, ακούω τους δίσκους τους από παλιά και ακόμα βρίσκω καινούρια πράγματα μέσα. Είναι αρκετά heavy και σκοτεινοί. Ένα αριστούργημα.»

STEVIE WONDER – ISN'T SHE LOVELY
«Με κάνει πάντα συναισθηματικό. Το άκουγαν συχνά οι γονείς μου όποτε παίζει ρόλο και αυτό. Είναι καλά δομημένο, όμορφο και σε αγγίζει. Δεν το καταφέρνουν πολλοί καλλιτέχνες να σε αγγίζουν. Πάντα με κάνει να νιώθω κάτι και για αυτό το ακούω κάθε τόσο.»

SLAYER – HELL AWAITS
«Συνήθως όταν είμαι στα κάτω μου, κάθομαι στα τύμπανα μου και ξεσπάω παίζοντας όσο πιο ακραία μπορώ. Δεν αφήνω τον εαυτό μου να πέσει σε κατάθλιψη γιατί με αποσπά από τη μουσική μου. Όταν νιώθω έτσι, παίζω ντραμς. Και τι καλύτερο από όλο το άλμπουμ των Slayer. Όταν ξεκινά το Hell Awaits θες να φωνάξεις, άντε γαμήσου!»

CHIC – LE FREAK
«Όταν νιώθω κουρασμένος από πρόβες πάντα λίγη early 80s disco μου ανεβάζει τη διάθεση. Η disco είναι κάτι που μεγάλωσα μαζί, καθώς οι γονείς μου είχαν μια εκτεταμένη συλλογή και την αγαπώ.»

LED ZEPPELIN – IN MY TIME OF DYING
«Αυτό θέλω να παίζει στην κηδεία μου. Είναι όμορφο, χαλαρό και σε στέλνει για ύπνο. Οι Led Zeppelin ήταν πολύ σημαντικοί για μένα όταν ήμουν μικρότερος και μάλιστα ένας από τους πρώτους δίσκους που είχα ήταν το Through the out door και ακόμα μου παίρνει το μυαλό. Ξέροντας ότι θα παίζει αυτό όταν θα φύγω, με κάνει να νιώθω καλά.»