Τα σόου του Alice Cooper είναι ιδιαίτερα. Και δε θα μπορούσαν να είναι κάτι λιγότερο όταν μιλάμε για μια από τις πιο ιδιόρρυθμες παρουσίες καλλιτεχνών στην ιστορία της ροκ.

Η συνήθεια να διασκεδάζει το κοινό του με ψεύτικες αυτοκτονίες και εκτελέσεις, με γκιλοτίνες η ηλεκτρικές καρέκλες, αποτελούσε κυρίαρχο κομμάτι στα διαβόητα θεατρικά σόου του. Ήταν γνωστό άλλωστε το μήνυμα που έστελνε στα μέλη της μπάντας του και γενικά σε όποιον συνεργαζόταν για αυτό το μακάβριο θέαμα: «Θα πληρώνεστε, θα γυρίζετε τον κόσμο, θα αποκτήσετε ράμματα».

Η πιθανότητα θανατηφόρου ατυχήματος ήταν η ελάχιστη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πάντα θα πήγαιναν όλα όπως στις παρασκηνιακές πρόβες. Και αυτό συνέβη στις 7 Απριλίου του 1988 όταν μια απροσεξία στο τρικ με τη γκιλοτίνα λίγο έλειψε να «τελειώσει» στην πραγματικότητα τον θρυλικό rocker. Ο ίδιος παραδέχεται πως το περιστατικό συνέβη πριν μάθουν πως να παίρνουν σωστά μέτρα ασφαλείας κάτι που ο καθιστά ακόμα πιο τρελό! 15 εκατοστά χώρισαν το κεφάλι του και μια κοφτερή λεπίδα βάρους σχεδόν 20 κιλών σε ελεύθερη πτώση. Κάτι που δε φάνηκε να πτόησε το ηθικό του καθώς το σόου συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Ο Κούπερ πάντα υπενθύμιζε στο κοινό πως όπως πηγαίνει στο τσίρκο και βλέπει ανθρώπους να δαμάζουν άγρια αιλουροειδή και πως κάποιο από αυτά δεν πιάσει το μήνυμα και επιτεθεί στο θηριοδαμαστή, έτσι και στα σόου του μπορεί ο θεατής να γίνει για δευτερόλεπτα μάρτυρας μιας τραγωδίας. Ωστόσο τα όρια της διασκέδασης ενός αχόρταγου και ιδιοτελούς κοινού θα έπρεπε να συνάδουν με εκείνα της σωματικής ακεραιότητας;

Όταν είσαι ο Alice Cooper μάλλον ναι.