Στις 8 Φεβρουαρίου του 1980, και μετά από πολλές συναυλίες σε διάφορες pubs και clubs, 5 Βρετανοί πιτσιρικάδες αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν ένα cd single με τον τίτλο "Running Free".

Το είδος μουσικής τους έχει επιρροές από το heavy metal στοιχείο των Black Sabbath, τον punk ρυθμό των Sex Pistols και τις μελωδίες των Led Zeppelin. Οι πιτσιρικάδες έχουν για όνομα ένα αρχαίο βασανιστήριο του μεσαίωνα, την Σιδηρά Παρθένα, θέλοντας να σοκάρουν τον κόσμο και να τραβήξουν τα βλέμματα. Μιλάμε φυσικά για τους Iron Maiden. Ο κόσμος ενθουσιάζεται με το τραγούδι και περιμένει τον δίσκο.

Ο δίσκος θα έρθει σαν σήμερα 14 Απριλίου το 1980 και τυγχάνει να κυκλοφορεί την ίδια μέρα μαζί με έναν από τους σημαντικότερους δίσκους ενός συγκροτήματος που συμβάδισε και συμβαδίζει όλα αυτά τα χρόνια στο ίδιο στυλ μουσικής, το γνωστό New Wave Of British Heavy Metal. Ο λόγος για το British Steel των Judas Priest που επίσης κυκλοφόρησε σαν σήμερα, και έμελλε να είναι ένας από τους δίσκους που συνέβαλλαν στην γιγάντωση των Priest.