Στις 2 Μαρτίου 1942 στο Μπρούκλιν ο εμβληματικός Lewis Allen “Lou” Reed έρχεται στη ζωή. Η πορεία του προς την καθιέρωση του ως ενός εκ των μουσικών pioneers ξεκινά τη δεκαετία του 60 ως frontman των Velvet Underground, μιας από τις πιο υποτιμημένες μπάντες στη βραχυπρόθεσμη 9ετη πορεία της που όμως η επίδραση της στα τότε δεδομένα της ροκ αναγνωρίστηκε μετά τη διάλυση της.

Το 1970 και αφού έχει συνεργαστεί με μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Andy Warhol, ο Lou ξεκινά την μεγάλη σόλο πορεία του ηχογραφώντας στην Αγγλία το πρώτο του άλμπουμ και 2 χρόνια αργότερα το «Transformer” που εμπεριέχει δυο από τα πιο ιστορικά ροκ τραγούδια. Το Perfect Day και τι Walk on the wild side.

Θα ακολουθήσουν ακόμα 27(!) δισκογραφικές δουλειές του κατά τη διάρκεια των όποιων ο Lou αφήνει πίσω του τον εφιάλτη των ναρκωτικών, παντρεύεται και εξελίσσεται μουσικά. Μια πορεία που τον καθιστά έναν από τους πιο πρωτοποριακούς καλλιτέχνες με την εφευρετικότητα του πάνω στη ροκ να επηρεάζει και να σημαδεύει 5 δεκαετίες μουσικής, τόσο ως σόλο καλλιτέχνης όσο και ως frontman των VU.

Such a perfect day...