Κυκλοφόρησε χθες το νέο άλμπουμ των Rotting Christ με τίτλο The Heretics, 3 χρόνια ακριβώς μετά τον προκάτοχο του, και ο Sakis Tolis με το υπόλοιπο συγκρότημα επέλεξαν να πειραματιστούν για έναν ακόμα δίσκο (και μουσικά και στιχουργικά). Στον προηγούμενο δίσκο, το βασικό θέμα του δίσκου ήταν οι τελετές (όπως εκδηλώνει ο τίτλος Rituals), στον συγκεκριμένο παρατηρήσαμε πως το κεντρικό θέμα αφορά την ύπαρξη ή όχι σύνδεσης του ανθρώπου με τον Θεό.

Μουσικά προσέθεσαν αρκετές ψαλμωδίες στα τραγούδια, κίνηση που μας άρεσε και ταυτόχρονα εξυπηρετούσε το θέμα του άλμπουμ, η φωνή του Σάκη παραμένει αναλλοίωτη και η μπάντα απέδειξε για άλλη μια φορά την δισκογραφική συνέπεια της (4 δίσκοι σε 9 χρόνια).

Ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίσαμε είναι το Ветры злые (ή Vetry Zlye για ευκολία), το οποίο κινείται στα μονοπάτια του Ἐλθὲ Κύριε καθώς υπάρχουν τα γυναικεία φωνητικά της Irina Zybina.

Εξαιρετικό είναι και το πρώτο single του άλμπουμ με όνομα Fire God And Fear. Επίσης, ειδική μνεία γίνεται στον Edgar Allan Poe με το τραγούδι τους The Raven που περιέχει στίχους από το διάσημο ποίημα. Τέλος μείναμε έκπληκτοι με το τραγούδι The Sons Of Hell Pt1, που δεν θυμίζει σε τίποτα τους τωρινούς Rotting Christ, αλλά μας πάει πίσω στις εποχές του Sleep Of The Angels.

Score: 7/10 ⭐

Το άλμπουμ μπορείτε να το ακούσετε εδώ: