Με αφορμή την ανακοίνωση των Αμερικανών irish punk rockers, Dropkick Murphys πως θα επισκεφτούν και την Αθήνα, πέρα από τη Θεσσαλονίκη, στις 3 Ιουνίου 2019, ας μιλήσουμε για μια μπάντα που δεν ντράπηκε ποτέ να υπερασπιστεί τις πολιτικές πεποιθήσεις αυτής και του κοινού της.

13 Μαρτίου 2013, διανύοντας την εβδομάδα εορτασμών του Αγίου Πατρικίου, οι DM δίνουν ένα δυνατό σόου στο Τέρμιναλ 5 της Νέας Υόρκης. Καλούν στη σκηνή ως είθισται το γυναικείο πληθυσμό για να χορέψει το Kiss me, I’m shitfaced και στη συνέχεια ερμηνεύουν το "Skinhead on the MBTA”. Εκεί ο τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος Ken Casey, εντοπίζει στο κοινό έναν νεοναζί σκίνχεντ να χαιρετάει με την κλασική προέκταση του χεριού (αυτό που μοιάζει με τον αρχαιοελληνικό χαιρετισμό της ΧΑ ντε). Αμέσως ορμά στο πλήθος εναντίον του, βγάζει το μπάσο του και τον χτυπά με αυτό ενώ έπειτα φωνάζει χαρακτηριστικά "Nazis have no fucking place in a dropkick murphys show”. 

Το γεγονός αυτό παρότι προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των φασιστών νεοναζί, με απειλές κατά του συγκροτήματος, δείχνει πως δε φοβήθηκαν να εκφράσουν την αποστροφή τους και τον αποκλεισμό από το κοινό τους ατόμων που υιοθετούν την πιο νοσηρή πολιτική ιδεολογία στην ιστορία. Η πολιτική ορθότητα δεν έχει θέση στην κοινωνική αντιμετώπιση νοσταλγών των μεγαλύτερων εγκληματιών πολέμου της ιστορίας.